Täti Pensiön penseää tarinaa

Ranskalaisista vain harmia

30.05.2005 09.22 - EU 

Ranskalaiset sitten äänestivät EU:n perustuslakia vastaan. On se kivaa että meillä on valistuneita kansalaisia, jotka käyttävät tätä äänestystä aseena muissa asioissa. Ainakin näin väitetään kovasti asian olevan, äänestyksessä ei haluttu estää EU:n perustuslakia vaan osoittaa tyytymättömyyttä muihin asioihin.

Tämähän on vallan fiksua. Ranskalaiset sotkevat miljoonien muiden elämiä vain omien pikkuasioidensa takia. Asioiden, joiden hoitamiseen on muut keinot. Mutta mikäpäs siinä, ranskalaiset ovat Euroopan tärkein kansa.

Comment

Add comment

Name:
Email:
Homepage:
Kotisivu:
Comment:

Comments

rono (anon, 08.07.2005 21.25)

Tässä tapauksessa demokratia toteutui. Jos perustuslaki olisi mennyt läpi oli se rikkonut suomen moraalista perustuslakia.Emme voi lähteä argumentoimaan epäspesifisteillä hypoteeseillä, jos emme tiedä asioista.Lyön vetoa, että kirjoitelman kirjoittajalla ei ole hajuakaan kansainvälisestä politiikasta, saatikka sitten EU:nin tulevaisuuskonventin päätöksistä. Kuitenkin hyvää kesää sinulle

Marja-Leena Sääski (anon, 22.08.2005 08.30)

Täytyypä haastatella tytärtä, joka asuu ranskassa, mitä ne pienet asiat on, vai tiedätkö sinä? Eilen illalla luin Seura-lehteä nro 33, mielenkiintoinen artikkeli Keijo Korhoselta...lukaseppa,hän ruotii tässä tosi kovin sanoi EU:ta ja antaa myös mielipiteensä ranskalaisten toiminnasta, hän kommentoi "he eivät halua tlannetta, jossa hedän omat kansalliset etunsa voivat joutua vaaraan muiden tekemien päätösten kanssa", varmaan moni suomalainen on samaa mieltä.Tässä konkreettinen esimerkki siitä, mitä ne suurisuut ovat sillä meuhkaamisella saaneet aikaan,tuleva vävyni on ranskalainen ja ollut vasta pari vuotta työelämässä opiskelunsa jälkeen. Jo nyt hänellä on 12viikkoa vuosilomaa, onko meillä? Nytkin nuoripari tulee vuodenvaihteessa nauttimaan suomen lumisesta talvesta (asumme pohjoisessa) 3:ksi viikoksi ja sitten lähtevät Balille surffaamaan(missä poikani asuu) 7 viikoksi,joten näyttäähän se tiedoitusvälineissä siltä, että aina ranskalaiset on suuna päänä huutamassa ja lakkoilemassa, mitä me suomalaiset saamme kun nyhjötämme vaan ja alistumme mitä herrat taas keksii eduskunnassa. Olen sitä sukupolvea joka sai lakkoilemalla ne lomaedut,talviloman,lomaltapaluurahatja monet muut etuudet,eeipä sen 70-80 luvun lakkoaaltojen ja saavutettujen etujen jälkeen ole tapahtunutkaan mitään, paitsi ammattiliitot ja joukkovoima on tyystin kuollut.Meillä konttorirotilla oli oli tosi huono palkka, (jos ei hyvä ole nytkään)Teollisuustoimihenkilöliiton jäsenenä olin 8 viikkoa lakossa ja niin vaan saatiin palvelusvuositaulukko, jossa tuli ns. ikälisäkorotukset ja omakin palkka nousi 25% kertaheitolla.Olin työelämässä yhteen putkeen 43v. Keskipalkkainen toimistotyöntekijä, mitä tästäkin sain, hikiset 800e/kk eläkettä, kyllä Lipponen ja kumppanit on pitäneet huolen, että se jolla on vähän, otetaan ja supistetaan siitäkin vähästä. Tekisi tosiaan mieli nousta barrikaadeille ja olen ensimmäisten joukossa, kun suuret ikäluokat jäävät eläkkeelle js meitä on paljon, niin toivon, että jotai mielenilmaisuja alettais kokreettisesti tehdä. Hyvää syksyn alkua tätykäinen, lähdempä tässä pottupellolle.

Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |  kirjaudu