Täti Pensiön penseää tarinaa

Olen ADHD-aikuinen

11.05.2006 09.26 - henkilökohtaiset terveys 

Harvoin tulee hyvälle tuulelle kun lääkäri kertoo itsellä olevan jonkun sairauden. Nyt kuitenkin tulin. Olen F90.0. Olen ADHD-aikuinen. Olen addi. Mutten addikti.

Niin kauan kuin olenkin kuvitellut vain olevani erittäin saamaton ja asioita välttelevä ja se on aiheuttanut suuria ongelmia. Nyt onneksi ystäväni vihjeestä tajusin, että kyse voi oikeasti olla ihan lääketieteellisestä tilasta. Ja niinhän se olikin.

Yritin ensin päästä terveyskeskuksen kautta hoitoon, sain kuukauden päähän lääkäriajan. Lääkäri oli nuori, tuntui melkein äskettäin valmistuneelta. Sanoi ettei tiedä mitään ADHD:sta mutta teetti lyhyet kyselytestit ja sanoi puhuvansa vanhemman lääkärin kanssa. Sain sitten masennustestistäkin korkeat pisteet ja lääkäri ehdotti masennuslääkkeitä, josko olisikin siitä kyse.

Itse olen tuntenut kyllä masennusta, mutta enemmänkin siksi että saamattomuusongelmat aiheuttavat sitä. Ei niin, että masennus aiheuttaisi saamattomuutta. Joten päätin hankkia itse ajan erikoislääkärille enkä aloittaa masennuslääkkeiden käyttöä.

Yllättäen erikoislääkärille sain ajan heti, lääkäri teetti pitemmät, maailmanlaajuisesti käytössä olevat testit, kyseli asioita laidasta laitaan sekä tutki mahdolliset neurologiset ongelmat ja kilpirauhasen. Oireita kun voi tulla muistakin.

Mitään muuta neurologista syytä ei ollut, joten sain diagnoosiksi ADHD:n. Ja se oli helpotus. En olekaan laiska, saamaton ja asioita välttelevä!

Nyt sitten yritetään lääkityksellä ja kuntoutuksella saada asiat kuntoon. Pelkkä diagnoosi jo auttaa paljon.

Comment

Comments

keijjo (anon, 15.05.2006 07.35)

Ymmärrän mitä tarkoitat. Kun luin adhd oireluettelon, kerrankin sain 90% oikein. Ja töistä selviytyminen vaatii konstailua ja työpäivän venyttämistä omalle ajalle. Siihen on sopeutunut mutta olis helpottavaa edes tietää ettei vaan ole saatanan pöljä. Paljonko erikoislääkäri maksoi?

Täti Pensiö (16.05.2006 13.58)

160 euroa meni tuohon mutta se on pikkuraha jos itsensä saa kuntoon.

Pate (anon, 16.07.2006 11.53)

Kerroppas erikoislääkärin nimi, jospa osaisi kertoa, podenko samaa vaivaa. Ainakin nuo luettelemasi osuvat yksi yhteen.

sandra (anon, 03.05.2007 13.42) kotisivu

sain juuri saman diagnoosin ja olisin kiitollinen jos voisit ottaa minuun yhteyttä meilillä. yst.F90.0

sandra (anon, 03.05.2007 13.44) kotisivu

siis tässä meili osoite sandra.nieminen@24.fi

ymmällään..... (anon, 15.08.2008 11.12)

Saitko apua helsingissä vai muualla? Lääkäreitä kyseiseen sairauteen taitaa olla harvassa.Kiitos etukäteen.

Tuore tapaus (anon, 18.12.2008 21.58)

Hei, täällä myös yksi ADD-aikuinen.

Ainakin Turussa lääkärikeskus Pulssissa on hyvä neurologi. Tietääkseni siellä käy väkeä kauempaakin.

Hermann (anon, 14.06.2010 18.54)

Itselläni on todettu Add. Joissain paikoissa sanotaan aina, että mulla on varmaan adhd. Mutta itse en koe sitä asiaa minään. Ajokortti on saatu Armeija käyty. Elämä hymyili niin kauan. Armeijasta on vaan haittaa Työnsaannissa. En tiedä muuta, Kun että nuorempana kyllä tuli adhd diaknoosi. Nyt luullakseni minulla on add.

Huora (anon, 14.06.2010 18.58)

pankaa vaan nappia suuhun. Huumeitahan siellä napin sisällä on. Se tuhoaa elimistön

Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |  kirjaudu