Täti Pensiön penseää tarinaa

Blogilista vieläkin rikki

26.01.2006 14.36 - bloggaus 

Blogilista vähän väliä jättää huomioimatta sivujen päivityksiä. Aina kun asiasta heille mainitsee, päivitys huomioidaan, mutta mitään vastausta ei asiasta tule. Tämä on tapahtunut jo useamman kerran, mutta jostain syystä eivät halua vikojaan korjata. Ei mitään ihmeellistä, kaupallistuminen ei varmaankaan onnistunut, joten nyt pyöritetään sivustoa sitten miten sattuu. Tämähän on normaalia.

Comment

EU:ssa esitetään työpaikkatakuuta nuorille

26.01.2006 13.58 - EU 

EU:ssa on esitetty työpaikkatakuuta nuorille. Koulusta valmistuneille pitäisi taata työpaikka jo puolen vuoden sisällä, myöhemmin jo sadan päivän sisällä. Nuorisotyöttömyys EU:ssa on keskimäärin 18,4 prosenttia, joten idea on hyvä. Mietityttää vain miten tämä toteutettaisi ja vaaditaanko koulutusta vastaavaa työtä? Suomessakin on tällä hetkellä tilanne, jossa valmistuu kortistoon jatkuvasti väkeä kun koulutuksen alkuvaiheessa ei tiedetä miten kehitys jatkuu. Osa koulutetaan kylläkin vaikka tiedetään ettei tarvetta ole.

Mielenkiinnolla seuraan miten käy ja mitkä ovat toimenpiteet joilla tämä hoituu. Estäisihän tämä paljon syrjäytymistä, mutta entäs ne jotka eivät halua tai voi käydä kouluja? Tai mille tasolle tämä laitetaan? Korkea-asteelle?

Comment

Ihmiset ja virukset

23.01.2006 10.25 - IT-ala 

Tulipahan taas todistettua, että ihmiset ovat tyhmiä. Uusi virus, Nyxem.E, vaatii ihmisiä ajamaan sähköpostissa tulevan tiedoston, jotta virus aktivoituu. Silti virus on päässyt leviämään runsaasti. Virus ottaa yhteyttä sivustoon, jossa laskuri on jo päälle puolessa miljoonassa, mutta mitään tietoa ei tietenkään ole, onko laskuri lähtenyt nollasta. Kuitenkin erittäin moni on tämän viruksen aktivoinut.

Luulisi jo tässä vaiheessa ihmisten tajuavan, ettei kannata käynnistellä ties mitä tiedostoja, mutta ei. Tyhmyys on loputonta.

Asiaan löyhästi liittyen, F-Securen tuotteissa oli pakattujen tiedostojen käsittelyssä vakava virhe. Tämäkin on sinänsä outoa, että näitä pakattujen tiedostojen virheitä on löytynyt melkolailla kaikkien tietoturvayhtiöiden tuotteista. Siltikään muut eivät näköjään ole käyneet läpi tarkasti omia tuotteitaan kun vieläkin näitä löytyy. Ja tuskin on viimeinenkään.

Comment

Mukava yllätys Neloselta

13.01.2006 18.28 -

Lost-liput.jpg

Postin mukana tuli tänään mukava yllätys Neloselta: olin näköjään voittanut liput Lostin ennakkonäytökseen ensi torstaille. Saas nähdä miltä tuntuu uudelleenelää ensihetket valkokankaalta.


No eipä tuntunut oikein miltään. Esitetyt versiot olivat televisioversioita, ne esitettiin hieman venytettynä (voisi sitä säätää vähän paremmin laitteet) ja kuvassa näkyi tykin jälki. Ei siis mitenkään herkkua Neloselta kaiken hypetyksen jälkeen tämä.

Comment

Anonyymiä työnhakua

13.01.2006 09.24 - yhteiskunta 

Ruotsissa ollaan suosittelemassa julkiselle sektorille anonyymiä työnhakua. Hakulomakkeissa ei siis tarvitsisi olla nimeä, osoitetta eikä siviilisäätyä. Menettelyä on myös hieman mainostettu yksityissektorille alkuvaiheen menettelyksi.

Mielestäni tämä idea on loistava. Henkilön nimi, asuinpaikka tai siviilisääty ei 99 %:sti liity mitenkään kyvykkyyteen hoitaa työnsä. Nykyään pahimmillaan pyydetään jopa kuva, jotta voidaan karsia työntekijöitä. Mitä merkitystä on toimistotalossa puhelimen välityksellä työskentelevän ihmisen ulkonäöllä? Pomot eivät jaksa katsella "rumia" ihmisiä? Vai halutaanko "rumia" ihmisiä, joiden arvellaan pysyvän pitkään kyseisessä hommassa?

Itse mieluusti näkisin Suomessakin tällaista toimintaa. Varsinkin alkuvaiheessa voitaisi karsia työnhakijat vain ansioiden perusteella, sen jälkeen mahdollisesti otetaan nimet esiin kun aletaan pyytää haastatteluun. Monesti ei kyllä tässäkään vaiheessa nimiä tarvittaisi, vasta kun laitetaan palkkatiedot ylös. Lienisi silti outoa mennä haastatteluun kertomatta nimeään, ehkä ei muutaman vuoden päästä tunnukaan.

Comments (2) | Comment

Ajokoulu, osa 1

12.01.2006 20.57 - yhteiskunta 

Hei sinä tummansinistä Mazda 3:a rekisterinumerolla YFH-138 Myyrmannin parkkipaikalta 5.1. pois ajanut henkilö. Tässä sinulle pieni kertaus tieliikenteen pelisäännöistä: kun käännytään oikealle, ryhmitytään oikeanpuoleisimmalle kaistalle, jos kaistoja on useita. Tämä siksi, että vastapäätä vasemmalle kääntyvät voivat kääntyä sinne vasemmanpuoleisimmalle kaistalle. Ei siis oikealle käännyttäessä vasemmanpuoleisimmalla kaistalla ajavan auton kylkeen, kuten yritit kovasti tehdä. Onneksi ajajamme osaa ennakoida ja onnistui väistämään selkeän kolariyrityksesi.

Tuskinpa kuitenkaan tätä luet, joten jatkanet ajamistasi entisellä tavallaan. Toivottavasti käännyt seuraavaksi jonkin rekan eteen, silloin näkisit miksi nämä säännöt on tehty.

Comment

Vinkki Itäkeskukselle

07.01.2006 13.54 -

Itäkeskus voisi hieman ajatella asiaa ja joko avata kattoparkin tai poistaa sen vapaista paikoista. Nyt he väittävät olevan 70 vapaata paikkaa vaikka oikeasti vapaita ei ole. Halukkaita ostajia poistuu koko ajan kun ei paikkoja olekaan. Hyvää palvelua!

Comment

Lost sekä Battlestar Galactica

05.01.2006 07.59 - televisio 

Kukaan ei ole varmaan voinut välttyä Nelosen Lost-mainoksilta ja hyvä niin. Lost on sentään merkittävin sarjauutuus vuosikausiin. Olen nähnyt jo hieman toistakin kautta (tämähän Ruotsin TV4:llä pyörii pari viikkoa jenkkilän perässä, Suomessa vasta alkaa) ja voin sanoa, että jokainen jakso antaa uutta ihmeteltävää ja kierouttaa tarinaa entisestään.

Lost perustuu vahvasti takautumille. Kun ihmisiä haaksirikkoutuu (onkohan oikea termi kun kyseessä on lentokone eikä laiva?) saarelle, kukaan ei tunne toisiaan ja kaikki voivat aloittaa uuden elämän. Katsojille silti kerrotaan taustoja tarkemmin ja melkein kaikilla on menneisyydessään jotain, jonka haluaisivat jäävän salaisuudeksi. Mutta jääkö?


Alkamassa on myöskin Battlestar Galactica, uusilla jaksoillaan. Tätä löytyisi jo katsottavaksi, mutta en ole ehtinyt katsella kun on paljon muutakin nähtävää. Vuosien takaa muistan kun tätä sarjaa odotettiin, mutta pääseekö uusi sarja nostalgian tasolle jää nähtäväksi.

Comments (1) | Comment

NRJ:n tutkimus

04.01.2006 10.28 - radio 

Radio NRJ heitti viestillä ja pyysi osallistumaan tutkimukseen. Olipa aika ikävä osallistua kun "tutkimuksessa" oli jätetty kokonaan huomiotta monia radiokanavia. Miten kerron mitä kanavaa olen kuunnellut eniten kun Radio Sputnikia ei ole listalla enkä juuri muita kuuntele? Piti sitten valita jotain. NRJ ei varsinkaan kuulu vakiokamaan, en muista olenko kuunnellut sitä ainakaan vuoteen, edes vahingossa.

Lopussa kysyttiin haluaako vastata vielä viiteen lisäkysymykseen. Kysymyksissä kyseltiin iltapäivälähetysten musiikkipitoisuutta, hauskuutta jne. Vaihtoehtoina oli Uusi Kiss, Nova, NRJ, City ja YleX. Tietysti vastakkain oli laitettu nämä rasittavaa hittihömppää mukamas suoltavat (paitsi City vähän erilainen), mutta enpäs mitään noista pidä hauskana tai kuuntele mieluiten.

Comment

Bob taas oma itsensä

02.01.2006 16.38 - mainonta 

Bob Helsinki on taas toteuttanut typerän mainoskampanjan "oikeiden tuotemerkkien puolesta." Kyseessä on siis tämä Hjalliksen ja Vesan ja muiden "kopioita" myyvän firman "mainos." Huvittavaa toimintaa. Varsinkin yritykseltä, joka on "tehnyt" "omat" sivunsa kopioimalla Googlen sivut ja laittamalla sinne pari sivullista tietoa markkinamaailman huonoimmista kampanjoista.

Yllättäen kaikki ärsyttävimmät mainokset löytyvät tuolta, näköjään Bob pitää linjansa.

Comment

Sonyn outo hyvittelymalli DRM-touhussa

02.01.2006 11.49 - kuluttaja musiikki 

Sony on nyt yrittämässä sovittelua kuluttajien kanssa USAssa. Sovittelussa tarjotaan poistosoftia ja poistetaan markkinoilta näitä DRM-tekniikoita jne. Outoa on vain se, että sovittelussa mainitaan, ettei Sony valmista ainakaan kahteen vuoteen tällaisia levyjä. Sen jälkeenkö taas saa sitten tehdä rootkittejä ja muuta?

Toivottavasti sovittelu ei mene läpi tällaisen klausuulin kera vaan vaaditaan kokonaan poistamaan moiset roskat markkinoilta.

Comment

Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |  kirjaudu