Täti Pensiön penseää tarinaa

Taas uusi huijauspilleri

02.10.2005 09.16 - terveys 

Varma en ole miten uusi, mutta itse en ole törmännyt tähän. PharmaPost-nimellä toimiva lafka mainostaa Trimbia-tabletteja aika hurjasti: ottamalla yhden tabletin laihdut aina kaksi kiloa. Tässä vaiheessa pitäisi jo hälytyskellojen soida, mutta jostain syystä näin ei kaikilla käy.

Tutkin vähän netissä ja samalla nimellä on aiemminkin myyty hieman erilaisia tabletteja, yhtä toimimattomia tietysti. Esimerkiksi Kuningaskuluttajan artikkelissa kerrotaan kokeiltujen tablettien sisältäneen lapun mukaan käytännössä teetä, mutta Yliopiston Apteekin edustaja sanoi, että mitään varmuuttahan ei ole mitä oikeasti sisältää.

Lafka mainostaa "rahat takaisin jos et ole tyytyväinen", mutta asiassa on hieman ongelmia. Eivät meinaan halua palauttaa kovin helpolla rahoja ja selkeästi tosiaan liikeidea on repiä rahat niiltä, jotka eivät jaksa palauttaa tuotetta.

Tällaisia huijariyrityksiä vastaanhan olisi ihan kivoja ärsytyskeinoja. Esimerkiksi jos iso määrä ihmisiä tilaisi näitä pillereitä, muttei noutaisikaan niitä koskaan postista. Tästä tulisi yritykselle yli viisi euroa kuluja per tilaaja. Ja luulisi näkyvän jossain, jos mukana olisi satoja ihmisiä. Tietenkään tällaiseen toimintaan en kehoita, sehän olisi aivan moraalisesti arveluttavaa, mutta niinhän on tällainen pillerihuijauskin...

Ihmetyttää myös miksi tällaiset katalookit ottavat näitä selkeitä huijauksia mukaan lehtisiinsä, se vähentää koko lehtisen (ja siinä esiintyvien muiden yritysten) uskottavuutta.

Comment

Comments

julle (anon, 15.10.2005 23.09)

Olen täysin samaa mieltä! Huijausta koko tabletti! Jos haette hakusanalla trimbia googlesta niin löydätte keskustelupalstoja joissa kaikki haukkuvat tätä "ihmepilleriä" Osa jopa kokeillut sitä. Toinen jota itsekin kokeilin oli ananaskapselit. En laihtunut kyl grammaakaan!Oli vain maha kipeä koko ajan. Älkää luottako mihin tahansa vaikka ne olisikin jossain suomalaisessa postiluettelossa. En ainakaan koskaan enää osta mitään mistään postimyyntikuvastoista! kokeilin sellaisia rinnankohottajiakin "näkymättömät rintaliivit" Ne oli vain huonosti pysyvät tarralaput jotka piti liimata en tiedä minne mutta en saanu toimii vaikka kuin yritin. ÄLKÄÄ LUOTTAKO MIHIN TAHANSA!! t. Ei niin hyväuskoinen enää...

Nanna (anon, 14.11.2005 18.25)

No, enpä todellakaan taida käydä lunastamassa PharmaPostin pakettia näiden tarinoiden jälkeen. Saavatpahan sen 5 euroa kuluja kontolleen...Olikin jo todella suuret epäilykset tätä tuotetta kohtaan ja kaikki mahdolliset hälytyskellotkin soivat, mutta sitä taitaa olla jo aika epätoivoinen kilojensa kanssa, että tällaiset houkuttaa.

eräs,joka haluaisi kokeilla (anon, 02.01.2006 22.40)

Luin sattumoisin yhdestä keskustelu palstalta ja siellä oli eräs nainen laihtunut näillä tableteilla noin 9 kiloa 5 viikossa ja ainakin hän sanoi ja vakuutti, että tämä on totta!

Täti Pensiö (12.01.2006 20.59)

Tietysti palstoilla kirjoittelee ihmisiä, jotka ovat onnistuneet laihtumaan vaikka millä. Vaihtoehtoja on kaksi: plasebo-efekti ja myyjän edustaja. Tutkittuna nämä pillerit eivät kuitenkaan tehoa, joten ihan sama on popsia vaikka vitamiinipilleri päivässä ja uskotella itselleen sen laihduttavan. Samalla kun huomaamatta sitten liikkuu enemmän ja syö vähemmän alkaakin paino pudota. Vitamiinit siis auttavat laihduttamisessa!

rita (anon, 17.01.2006 01.33) kotisivu

Tilasin höyrypäissäni pillerit ja ne toimii.....olen laihtunut kahdessa viikossa kolme kiloa ja juoksen koko ajan vessassa....

woke (anon, 18.01.2006 09.52)

Jep, huijausta taitaa olla koko juttu.
Ei laihtumiseen ihmelääkettä olekaan.
Ainut konsti on syödä vähemmän kuin kuluttaa ja iän myötä ainavain vähemmän. siispä lenkille vain ja hyötyliikunta käyttöön! :)

Jake (anon, 20.02.2006 17.17)

Mihin tutkimukseen Täti Pensiöltä nyt oikein viittaa? Yhtä huuhaata Tädin kommentit kuin mainoslauseet, jos ei ole mitään todisteita esittää. :P

Täti Pensiö (anon, 22.02.2006 08.59)

Ei tarvitse kuin vähän selailla nettiä niin näkee miten ovat vaikuttaneet: jonkun pitää litkiä litra teetä päivässä. No luonnollisesti sen jälkeen ei jaksa syödä -> paino putoaa vähän. Samalla kun on diureettivaikutus, poistuu nestettä. Toiset popsivat pillereitä ja kuvittelevat laihtuvansa, mutta mitään ei tapahdu. Ja jos tapahtuu, vain siksi että samalla tekevät muutakin.

Plasebo-efekti on hurja, kyllä jotkut mieluusti maksavat siitä että paino putoaa, vaikka se ei johtuisikaan pillereistä. Minä en maksaisi, koska painon pudottamiseen on suurimmalle osalle ihmisistä helppo resepti: syö järkevästi ja liiku. Joillekin tämä ei toimi, he voivat sitten käydä oikealla lääkärillä ja hankkia oikeita lääkkeitä asiaan.

Kannattaa aina muistaa: "jos joku näyttää olevan liian hyvää ollakseen totta, se todennäköisesti myös on sitä." Ja kaksi kiloa viikossa painosta pois yhdellä pillerillä on juuri sitä itseään. Mutta jos haluaa rahojaan tähän tuhlata, siitä vain.

Hyvin kylläkin mainostus onnistunut, hakukoneisiin kun laittaa trimbia, tulee satoja sivuja joilla ei ole mitään tekemistä asian kanssa. On siis käytetty hakusana ja kaikki haluavat hyötyä. Mitään oikeaa tietoa ei löydy, joten sekin jo kertoo miten turhia ovat.

Gunnar P (anon, 05.03.2006 18.30)

Satuin näkemään tämän Trimbia-mainoksen vasta nyt maaliskuussa, kuponkivihkot eivät juuri kiinnosta. Olen yli kolmenkymmenen vuoden aikana laihduttanut pitkälti toista sataa kiloa. Se pysyvä elintapojen muutos ei vain ole onnistunut. Harvalla on. Laihdutukseni ovat tapahtuneet joko omin avuin tai oikeiden lääkkeiden avulla. Sellaisia toimiviakin jo löytyy.

Tämä Trimbia on kyllä ylivertaista potaskaa jopa muihin laihdutus-huuhaa-valmisteisiin verrattuna. Tässä muutamia näkökohtia suoraan mainoksesta lainattuna.

"9 henkilöä piti pudottaa 25-34 kiloa. Jokainen heistä onnistui siinä 34 päivän aikana ..."
Uskooko pahinkaan haaveilija tällaiseen ? 2 kg viikossa on muistaakseni lääkäreiden mielestä yläraja. Itse olen huomannut, että 3 kg viikossa on jo siinä rajalla, että tulee huimausta ja sydämen tykytystä. Olen sitä mieltä, että henkilö ei noita 34 päivää selviä hengissä, jos viikkovauhti on 5 kiloa tai ylikin. Onkohan ne valokuvat otettu ennen vai jälkeen (kuoleman). Ovat niin pieniäkin.

"Yksi tabletti joka toinen päivä"
Tämän yksinkertaisempaa ohjetta ei taida olla. Helppo laskentakaava tyhmimmällekin päiväuneksijalle.

"Koe oli ennenkuulumaton menestys."
Niinpä ! Ei ole kuulunut. Ylipaino on maailmanlaajuisestikin sellainen ongelma, että jos väitteet olisivat totta, aineen kehittäjä olisi jo saanut lääketieteen Nobelin ja olisi miljardööri. Vaan kun ei, sitä vain kaupataan postiluukusta tungettavilla lappusilla !

"Se sisältää myös erityisen "tehokkaan inhibiittorin" ..."
On hienoa käyttää vierasperäisiä sanoja, tekee vaikutuksen ! Koko kappale on lainattu Xenical nimisen lääkkeen toiminnasta. Xenical otetaan pääaterioiden yhteydessä, tyypillisesti 3 kertaa päivässä. Näiden yksi pilleri hoitaa saman asian kahden päivän ajan ! Varokaahan rasvaripulia ! Sekin sieltä tulee, kun kakassa on liikaa rasvaa.

Vielä pari maalaisjärjellä ymmärrettävää näkökohtaa.

Terveydenhuollon edustaja sanoi eräässä haastattelussa, että jos lääketiede voi todeta jonkun valmisteen todella vaikuttavan ja olevan vaaraton, niin tottakai se otetaan lääketuotannon piiriin ja terveydenhuollon käyttöön.

Lääkkeiden hinnat ovat korkeita, koska niiden kehitys ja testaus on mittava ja yleensä monivuotinen prosessi. Trimbia on vähintään yhtä kallis, mutta kateprosentti taitaa olla vähän eri ...

Onnea vain kaikille Trimbia-laihduttajille.

Reppu (anon, 13.03.2006 08.43)

Niin... Miten voi Trimbiaa popsiva väittää, että pilsut toimii jos on laihtunut 2 viikossa kolme kiloa?! Eihän toimi. MAinoksessahan sanotaan, että 2 kiloa yhellä pillerillä ja parissa PÄIVÄSSÄ... Se on todellakin vesi millä laihduit... Gunnar P kirjoitti täyttä asiaa!

Kitty'sWondering (anon, 17.03.2006 23.52)

Taispa jäähä pilsut lunastamati *hehheh* saavatpahan maksella iteksieen kulujasa :D

Sini (anon, 24.03.2006 21.50)

Kyllä se niin on, että ei näillä trimbia-pillereillä laihdu. Ystäväni näitä kokeili, ei laihtunut. Eikä ole myöskään saanut rahojaan takaisin vieläkään... Tässä uusi tilaaja jonon päähän, tilaan itsekin näitä pillereitä, mutta unohdan hakea ne postista! Ystäväni oli hyvin pettynyt kokeillessaan turhaan pillereitä, eikä laihtunutkaan. Kaikille teille, jotka olette suunnitelleet trimbiaa, älkää antako pettää itseänne. Itse laihduin aikoinaan slim star:illa (aquacource myy tätä tuotetta), mutta käsittääkseni tätä tuotetta ei saa enään (en ole varma). Tämä laihdutus perustui vilkkaaseen aineenvaihduntaan ja huonojen hiilihydraattien karsimiseen. Söin kuurin aikana pizzaa ja muita herkkuja,mutta laihduin silti.

ML (anon, 16.04.2006 10.22)

Ostin trimbia tabletteja joilla olisi pitänyt laihtua 32kg.. maksoivat yli 80e.. käytin kaikki, laihduin 2kg luulisin että se johtui siitä kun söin terveellisesti ja harrastin liikuntaa.. Huijausta on koko paska olen todella pettynyt.

Ongelmajäte (anon, 25.04.2006 16.28)

Uskon näiden kanssa olevan huuhaata enkä edes taida kokeilla, eiköhän ne kunnon laihdutuspillerit löydy lääkäreiltä ja niissäkin taitaa olla jokseenkin pahoja sivuvaikutuksia. Kannatan pilatesta:D!!

Olen tehnyt nyt 2 viikon ajan joka päivä pilateksen 20min treeniä (advanced body slimming) ja huomasin tänään ekan kerran että reidet eivät enään hankaa niin paljon yhteen. Tästä on vielä pitkä matka tavoitteeseen, mutta tämäkin oli jo niin iso plussa, että jatkan henkeen ja vereen tätä treeniä!

Nyt kun saisi vielä ruokailutottumukset muutettua. Harrastan syömättömyyttä vaikka tiedän että se saa elimistön vain varastoimaan rasvaa lisää, mutta välillä pääsee ruokailut unohtumaan.

Katrilli (anon, 11.05.2006 18.54)

Voi, ei! Tilasin innossaini näitä Trimbia-tapletteja ja tännään hain ne postista. Vasta nyt rupesin netistä etsimään tietoa näistä pillereiden vaikuttavista aineista ja eksyin näille sivuille. Siis kyllä voi ihminen tuntea itsensä hölmöksi. 50€ meni taivaan tuuliin. No sitkeästi ajattelin nyt käyttää nuo pillerit, jos vaikka niistä saisi edes vitamiineja. Kerron sitten muutaman viikon päästä, kuinka kävi. ;) Onko joku muuten todennut jotain haittavaikutuksia ?

hölmö minä (anon, 14.05.2006 09.16)

muita haittavaikutuksia en ole huomannut kuin että vatsa on vähän sekaisin ja vessassa pitää käydä jatkuvasti!!! palautan tuotteen keinolla millä hyvänsä ja haluan rahat takaisin niinkuin luvattu...

Tero Kesti (anon, 29.08.2006 13.09)

Sain tänään Pharmapostin mainoslappuset, haluaisin kysyä että onko muilla lappusissa osoitetietolähde mainittuna? Minä en löydä sitä omistani ja se kun Suomessa pitää mainita.

Itselläni ei ole aikomus tilata koska en niitä tarvitse (ja tiedän että ne on humpuukkia), mutta ärsyttää kun niitä posti suoltaa jatkuvasti. Ja niille ketkä aikoo niitä tilata suosittelen miettimään sitä että miksi yhtiöllä ei ole fyysistä osoitetta missään!

Toisekseen kannattaa laskea mikä on suhde positiivisten ja negatiivisten kertomusten. Itse kun googleen laitoin niin aika negatiivisen kuvan sain kertomuksista.

PS. Tuolla pilleri rahalla saat jo ensiaskeleet OIKEAAN hoitoon omalta lääkäriltäsi tai kunto-ohjaajalta. Ja varmemmin saat rahoillesi katetta.

Menestystä kaikille kilojen karistamisessa (ilman humpuukki pillereitä!!) ;)

Helga (anon, 07.07.2007 23.14)

Uskokaa tai älkää mut ainakin itse sain näillä tableteilla kiloja vähemmäksi. WC on kyllä nykyisin paras kaverini koska pissillä saa juosta koko ajan. Pahan makuista se litku kyllä on mutta mielellään juo kun tulosta syntyy. Tosin välillä lopetin ja nopeesti olin takas samassa painossa, mutta mulle ei olekkaan kukaan luvannut pysyvyyttä! =)

Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |  kirjaudu