Täti Pensiön penseää tarinaa

Jasc osaa

05.02.2005 01.41 - IT-ala 

Yritinpä sitten tehdä pientä kuvankäsittelyä Paint Shop Pro 9:llä. Loin 13000x20000 pikselin kuvan ja softa sanoi muistia tarvittavan noin 747 MB. Ok, kyllähän se noin paljon voi viedä. Tässä vaiheessa kaikki siis hyvin.

Seuraavaksi otin ruutukaappauksen, kokoa 1920x1200 pikseliä. Muistintarve siis 6,6 MB. Paste as new image ja hupsista, muistia kuluu 1,8 GB! Osa muistista kylläkin vapautui kunhan paste oli valmis. Hieman jo mietitytti mitähän Jascilla on vedetty että tuollainen saatu aikaiseksi.

No, leikkaamaan kaappauksesta reunoja pois ja sitten kopio kuvasta, kuva kiinni ja pastaamaan "as a new selection" tähän isoon kuvaan. Yllättäen taas meni 1,8 GB, mutta nyt sitä ei vapautettukaan. Sitten yritetään siirtää kuvaa isossa kuvassa. Siis siirtää, eihän sen pitäisi viedä yhtään enempää muistia, siinä vain muutetaan koordinaatteja? Väärin. PSP sanoo ettei ole tarpeeksi muistia (virtuaalimuistin ja fyysisen muistin raja menee tässä koneessa vähän yli kahdessa gigassa). Joten eipä onnistu.

Jos joku osaa sanoa minulle miten ihmeessä itseään softakehittäjäksi kutsuva saa aikaiseksi sen, ettei alle 800 MB tilaa vieviä kuvia saa yhdistettyä kahden gigan muistiavaruudessa, laittakoon heti viestiä. Itse en ymmärrä. Varsinkaan sitä en ymmärrä miksi uuden kuvan luominen vie 1,1 GB jos avoinna on jo toinenkin kuva, mutta muuten ei.

Voitte miettiä miksi tässä valitan enkä Jascille. No meinasinpa, mutta arvatkaapa vain pitääkö heillä rekisteröityä ennenkuin saa tukea tai edes lähetettyä heille sähköpostia. Luonnollisesti pitää. Onhan tämä hyvää asiakaspalvelua, on. Taitaa jäädä hankkimatta mitään enää heiltä, ei tuo PSP 9:n käyttöliittymäkään mikään hyvä ole, PSP 7:ssa oli paljon parempi vielä.

Comment

Add comment

Name:
Email:
Homepage:
Kotisivu:
Comment:

Comments

Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |  kirjaudu