Täti Pensiön penseää tarinaa

Millä silmällä?

31.03.2005 09.31 - televisio trendit 

Nyt sitten kotimainen Sillä Silmällä tuli ruutuihin. Kovaa hehkutusta ja ennakko-odotukset alhaalla, luonnollisesti. Suurin asia jota odotin oli budjetin suuruus. Alkuperäisessähän rahaa poltetaan reippaasti (sponsoreita on helppo saada), Suomessa tilanne on varmasti toinen. Ja siltähän se näytti. Sokokselle mennään yhden vaatemerkin kohdalle ostoksille, talossa tehdään vähän maalausta ja vaihdetaan verhoja, ehkä pari sohvapöytää siihen sitten lisäksi. Se siitä. Varmasti paransi tämän henkilön elämää runsaasti!

Ja ah ihanaa miten Tommy osasi koko ajan kysyä "miksi?" Miksi on kengissä vielä hintalapun naru, miksi on kaksi samankuvioista kravattia, miksi miksi miksi. Ja niin tylsistyneen oloisena vielä. Innolla odotan jatkuuko ensi viikolla sama touhu. Enkä pidätä hengitystäni.

Comment

Tupakointi tappaa

24.03.2005 11.24 - terveys 

Brittilässä on sitten tutkittu, että todennäköisesti jopa 30 ihmistä kuolee päivittäin passiiviseen tupakointiin. British Medical Journalin sivuilta löytyy tutkimuksesta lisätietoa.

Ja jotkut kun pitävät meuhkaamista tupakoinnista julkisilla paikoilla turhana ininänä...

Comment

Uusi homosarja?

24.03.2005 09.07 - televisio urheilu 

Viime päivinä on ilmestynyt kadunvarsimainontaan uusi mainos. "Kenen saunaan poika päätyy" mainos kyselee. Kyseessä lienee joku uusi homosarja selvästi?

Sarjassa varmaankin kisaillaan nuoren pojan suosiosta erilaisissa tehtävissä ja katsotaan kuka lopulta saa poitsukan saunaansa. Mietityttää vain näytetäänkö myös saunan tapahtumia tässä sarjassa...

11.04.2005 - Näköjään tästä asiasta on ollut jopa äänestys eräällä foorumilla. Tällä hetkellä näyttäisi siltä, että Jyväskylään olisi menossa. Mutta kenen kanssa?

Comment

Suomalaisetkin autoilijat yllättyvät talvesta

24.03.2005 09.05 -

Jo vuosia jenkkilässä on yllätytty talven tulosta. Myös VR on joka talvi yllättynyt talven ongelmista ja junat ovat myöhässä. Nyt sitten myös suomalaiset autoilijat ovat yllättyneet talvesta. Jostain syystä on käsittämätöntä että talvella sataa lunta, on huono näkyvyys ja liukasta. Mutta eihän se ajotapoihin vaikuta, eihän pääkaupunkiseudulla näin ikinä käy. Ihan hyvin voi ajella huoletta lumipyryssä kesärenkailla.

Toivottavasti saadaan oikeasti kiinni ne idiootit jotka eivät osaa autolla ajaa, saataisi taas hieman turvallisemmaksi tätäkin maata.

Comment

Ei toimeentulotukea jos lainaa saatavilla

23.03.2005 15.19 - opiskelu yhteiskunta 

Opiskelija yritti hakea toimeentulotukea kunnalta kun tarvitsi rahaa ennen opintojen alkua. Opintorahaa ja asumislisää olisi saanut syyskuusta alkaen, tarvitsi rahaa jo elokuussa. Kunta eväsi pyynnön koska opintolainaa olisi voinut nostaa elokuussa. KHO oli samaa mieltä asiassa, vaikka hallinto-oikeus välissä sanoikin että pitäisi maksaa.

Mielestäni oikea päätös. Jos kerran on valtio taannut lainaa ja tarvitsee yhdeksi kuukaudeksi rahaa, senkun nostaa sen lainan ja maksaa vaikka samantien takaisin. Ei tarvitse ihmetellä sen enempää eikä tarvitse valtion ja kuntien enempää tuhlata rahojaan jokaiseen "mähaluunhetilisäärahaakunoonopiskelija"-tyyppiin.

Comment

Radio Sputnik

23.03.2005 09.33 - radio 

Nyt vasta huomasin, että Radio Sputnik kuuluu Turussakin. Aina matkalla sinne (ei, en huvikseni sinne menisi) on kuuluvuus katkennut ja tullut vaihdettua kanavaa, vaikka sitä on jo vuoden lähetetty tuollakin päin. Ensi kerralla pitää kyllä katsoa että saa kuulumaan.

Radio Sputnik kuitenkin on paras radiokanava mitä olen löytänyt. Ei typeriä teinejä, ei typeriä juttuja, hyvää nykypoppia, jota ei välttämättä ostaisi, mutta työpäivästä tekee mukavan. Tuleehan samat biisit tietysti päivästä toiseen mutta jostain syystä melkein kaikki biisit ovat hyviä, joten se ei haittaa. Ei ole typeriä örisijöitä selittämässä kanavatunnuksia, ei naurettavia pällejä keksimässä tikusta asiaa, ei mitään. Vain hyvää ohjelmaa.

Pitänee kuitenkin sanoa etten ymmärrä venäjää vielä paljoakaan, joten voihan siellä jotain tyhmääkin olla, mutta päivisin ainakin hyvän musiikin osuus lähetysajasta on niin suuri ettei paljoa haittaisi. Muilla kanavilla ei tällaiseen olla päästy mitenkään. Saisivat ottaa oppia, vai olenkohan niin poikkeava ettei kannattaisi.

Comment

Viestintäviraston tietoturvamaksu

16.03.2005 10.00 - IT-ala yhteiskunta 

Viestintävirasto tosiaankin yrittää viedä läpi lakia joka velvoittaisi jokaisen FI-domainin omistajan maksamaan heille "tietoturvamaksua." Tätä perustellaan sillä, että Ficoran perustama CERT-FI -työryhmä on kaikille yrityksille tarpeellinen. Omituista asiassa on se, että rajaus tehdään verkkotunnusten mukaan.

Ficoran mukaan asiaa ei voisi muuten hoitaa tarpeeksi tasapuolisesti. Ihmetyttää miten Ficora määrittelee tasapuolisuuden, kyseinen ehdotus kun vain lisäisi sitä. Jos yritys ostaa yhden FI-domainin, maksaa silloin yhden osan tietoturhamaksua. Ostat kymmenen, maksat kymmenkertaisen maksun. Ostat sata com-domainia, et maksa mitään. Missä siis idea?

CERT-FI -toiminta on muutenkin yrityksiä hyödyttämätöntä toimintaa. Ficoran edustaja ei osannut sanoa yhtään tapausta, jossa heistä olisi ollut jotain apua. Ihmetyttää miksi sitten hehkutetaan tätä niin tarpeellisena, jos mitään hyötyä ei ole nähty vieläkään.

Ja miten nämä maksut pitäisi sitten periä? Jos vaikka niiltä, joita tämä toiminta ehkä vähän edes hyödyttää, eli kuluttajilta. Suomessa hehkutetaan olevan laajakaistaliittymiä miljoonan paikkeilla. Tietoturhamaksua pitäisi saada vuodessa puoli miljoonaa euroa. Pikainen laskutoimitus siis kertoo, että tarvittaisi neljä senttiä kuukaudessa per laajakaistaliittymä, jotta tämä maksu katettaisi. Vuodessa 50 senttiä per liittymä. Miksi siis ei oteta sitä operaattoreilta suhteessa liittymiin, jolloin maksun maksaisivat ne oikeat tahot? Ficora haloo? Liian yksinkertaista?

Comment

Helpdesk-idiootti

15.03.2005 19.53 - IT-ala 

Tulipahan törmättyä taas uuteen henkilöön sarjassamme "olen olevinani paremmat kuin muut ja annan sen näkyä." Kyseessä siis helpdesk-henkilö, jonka asenne kaikkia kohtaa on "olet *tun idiootti, älä vaivaa mua typeryyksilläs." Mietityttää miksiköhän henkilö on valinnut tuon alan sitten.

Itse en ainakaan menisi helpdeskiin töihin jos en kestäisi "tyhmiä kysymyksiä." On se silti kiva että on ainakin yksi ihminen, joka ei ikinä kysele mistään mitään vaan tietää kaikesta kaiken. Ja antaa muidenkin ymmärtää sen.

(Jos minulta kysyttäisi miksi on tuossa duunissa, sanoisin että ei osaa oikeasti mitään että pääsisi minnekään muualle. Yrittää sitten vaan todistella omaa paremmuuttaan alistamalla maallikkoja. Haluaisinpa nähdä hänet sairaalassa vain latinaa puhuvan lääkärin kanssa. Näkisi uskaltaako kysellä "tyhmiä" vai olisiko hiljaa kun ei uskaltaisi myöntää ettei tiedäkään kaikkea...)

Idiootin helpdeskarin horinoita

Comments (2) | Comment

Supermalleja haetaan

11.03.2005 21.20 - televisio trendit 

On kovin huvittavaa seurata samaan aikaan jenkkien supermallihakua ja suomalaisten vastaavaa viritelmää. Jenkkilässä kilpailemassa on oikeita naisia, jotka tietävätkin alasta jotain ja oikeasti haluavat sitä. Suomessa kilpailemassa on nuoria tyttöjä, jotka eivät oikein tiedä mitä koko homma on tai kiinnostaako se edes.

Pelkästään ulkomuotoakin katsomalla näkee suuren eron: jenkit ovat sentään jonkun kokoisia, muutakin kuin luuta ja nahkaa. Suomalaiset taas ovat sitä tyypillistä langanlaihaa blondia (okei, pari on tummahiuksisia sentään). Minulle ei ainakaan näillä kotimaisilla yrittelijöillä paljoa tavaraa myytäisi, eihän niitä juuri jaksa katsoa, vaikka ihan kauniita tyttöjä sinänsä ovatkin. Jenkkiporukassa sen sijaan on sitä oikeaa tavaraa.

Hassua, kerrankin jenkkilässä jokin on paremmin...

Comment

Owned by Stockmann

10.03.2005 08.11 - yhteiskunta 

Iskipä silmääni jo hieman vanha juttu, eli Maskun Kalustetalon ja Stockmannin käräjöinti. Masku oli käyttänyt mainonnassaan "hullut päivät"-termiä ja sehän ei Stokkalle käy. Hehän omistavat nuo sanat. Ja sitä mieltä oli myös käräjäoikeus.

On aika huvittavaa että jopa Suomessa voi vaatia korvauksia jos joku käyttää samoja sanoja kuin sinä. Maskun "6 hulvattoman hullua päivää" on nyt sitten liian lähellä Stokkan "hullut päivät"-teemaa, puhumattakaan siitä, että Stokkalla kuulemma hulluilla päivillä on suurin osa tuotteista sellaisia joita ei normaalisti myydä. Enpä olisi uskonut...

Tai sitten kyse on vain siitä, että Masku yritti mainostaa "hulluja alepäiviä", Stokkan hullut päivät kun ovat aika kaukana alennusmyynnistä, enemmänkin rahastetaan niitä, jotka eivät ymmärrä mitä oikeasti myydään ja miten paljon ylihintaa niistä kiskotaan.

Comment

Get down, stay down

06.03.2005 22.06 - televisio viihde 

Pitihän sitä vilkuilla SubTV:n hurja uutuus, Get Up, Stand Up. Kuten arvelinkin, kyseessä oli sitä samaa hurjan hauskaa ständappia jota Suomesta löytyy runsaasti. Eli siis sitä joka ei oikeasti ole hauskaa eikä naurata, ellei ole toitotettu että tämä on hauskaa ja yleisöä juotettu sopivaan tilaan.

Kai tuosta joku jotain saa, tämä täti ei ainakaan nauranut millekään. Jostain syystä kotimainen huumori ei muutenkaan pure, ehkä en ole jämähtänyt viisivuotiaan tasolle vaan kaipaan vähän enemmän älyä huumoriin.

Comment

Turku kielsi tupakoinnin Messukeskuksessa

01.03.2005 12.39 - terveys 

Kirjoitin aiemmin tupakoinnin ongelmasta Turun Messukeskuksessa. Sain juuri vastauksen STTV:ltä asiasta ja uutiset olivat hyviä: Turun Ympäristöterveydenhuolto on kieltänyt tupakoinnin Messukeskuksen ravintoloissa kunnes ilmanvaihto on korjattu ja estetty tupakansavun leviäminen messuhalliin. Kannatti taas valittaa, kiitän STTV:tä ja Turun kaupunkia.

Comment

Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |  kirjaudu