Täti Pensiön penseää tarinaa

020300200 ei palvele

11.11.2005 11.47 - mainonta 

020300200 on mainostanut kovasti palvelujaan ja hehkuttaa kuinka neljännes yrityksistä on jo asiakkaana. Mutta mitenkäs onkaan palvelun laita?

Kyseinen palvelu on keksinyt laittaa eräälle yritykselle puhelinnumeroksi yksityishenkilön numeron. Kun tästä ilmoitettiin, jonkin ajan päästä kerrottiin asian olevan kunnossa ja pahoiteltiin asiaa. Mitään selvitystä ei suostuttu antamaan mistä kyseinen numero oli keksitty.

Menipä pari viikkoa ja hupsista. Taas on sama puhelinnumero tiedoissa saatavilla. Eikä yllättäen taaskaan mitään vastausta tule. Tietysti palvelun ehdoissa sanoudutaan irti kaikista virheistä, mutta on se kumma miten palveluntarjoaja voi pitää virheellistä, yksityishenkilölle puheluja aiheuttavaa numeroa sivuilla vaikka asiasta on ilmoitettu. Ehkä vika on siinä, ettei tämä yritys ole maksanut heille yhtään rahaa. Mutta eipä onnistu myöskään tietojen poistaminen kokonaan palvelusta jostain syystä. Kai siitäkin pitäisi maksaa.

Comments (6) | Comment

Kiinteistövälittäjät eivät osaa välittää

08.11.2005 08.05 - asuminen 

Kun nyt tuli jo haukuttua Etuovi ja Oikotie käyttökelvottomiksi, pitää samalla valittaa välittäjien välinpitämättömyydestä tietoja antaessa. Haetaanpa asuntoa ja merkitään valinta vain kohtaan "omistusasunto", vaihtoehtoina löytyy sitten osaomistusta ja asumisoikeutta jne. Tuleepas halpaa, Helsingissä Kivikossa 73 m2 kolmio, lukee vielä "(omistusasunto)" ja hinta 18151 euroa! Ostanpa heti! Eikun hupsista, tarkemmissa tiedoissa lukee sitten "osaomistusasunto." Miksi välittäjät eivät osaa merkitä näitä tietoja oikein?

Tällä hetkellä ainakin OP Kiinteistökeskus ja Asunnonvaihtokeskus.com / Vantaa (miksi hitossa se pistekom pitää tunkea nimeen?) tekevät tätä. On se kiva että on asiansa osaavia välittäjiä.

Comment

Oikotie uudistui käyttökelvottomaksi, Etuovi mainostaa toimimattomuuksia

08.11.2005 07.51 - asuminen web 

Oikotie uudisti sitten ilmettään ja samalla veti koko palvelun käyttökelvottomaksi. Nimittäin jos haluat hakea autoja tai asuntoja, tulee sivulle vain iso flash-hässäkkä, jota esimerkiksi minun selaimeni ei edes näytä. Eli en pääse hakemaan yhtään mitään. Mikä ihme näillä sivuja tekevillä yrityksillä oikein on kun eivät tajua, että kaikki eivät halua tai voi käyttää moisia systeemejä? Ei olisi paljoa vaatinut tehdä tuon tilalle ihan listaa alueista? Silloinn tätä voisivat käyttää muutkin. Mutta ei, sehän vaatisi ainakin viisi minuuttia lisätyötä.

Etuovi sen sijaan jaksaa näyttää mainoksissaan myös kommunikaattoria. Kokeillaanpa ladata sivusto sillä ja hakea vaikka asuntoja. Hupsista. Sivu aiheuttaa yli 160 kilotavun latausurakan (GPRS:n yli siis kiva käyttää) ja avaa kaksi uutta ikkunaa. Toisessa lukee "Valittuna:" ja toisessa "Hakuehdoilla löytyy 20512 asuntoa." Kiinnostavaa.

Yritetäänpä tehdä haku. Aluevalintaa saa naputella parikin kertaa jotta pääsee seuraavaan lootaan ja viimeisestä valinta katoaa aina. Hienoa. Näyttää päivittävän näitä toisia ikkunoita, sinne tallettaa valinnat, mutta eipä valita useita kun valinnat katoavat.

Miksi siis mainostaa kommunikaattoria, kun sillä ei pysty palvelua oikeasti käyttämään?

Comments (1) | Comment

Sony menee liian pitkälle

01.11.2005 12.26 - IT-ala musiikki 

Sony BMG on päättänyt kaikessa hiljaisuudessa tehdä oikein kunnon kopiosuojauksia levyilleen. Mark Russinovichin artikkelissa kerrotaan kuinka hän sattumalta huomasi koneessaan outoja prosesseja ja ajureita ja tutki asiaa tarkemmin. Selvisi että tämä "pieni soitto-ohjelma", jonka Sony BMG:n tuottama CD kertoo asentavansa, onkin isompi järjestelmä, joka nappaa koneen haltuunsa melko syvältä ja piilottaa tiedostoja ja prosesseja.

Tällainen toiminta on normaalisti määritelty "rootkitiksi", joka käytännössä tarkoittaa "järjestelmän luvattomasti korkeilla oikeuksilla haltuunottavaa ohjelmistoa." Ei ole tietoa mitä kaikkea tuollainenkin ohjelma tekee sen lisäksi miltä nyt näyttää. Tätä voisivat kuitenkin viruksetkin käyttää hyväkseen: jos kerran on jo olemassaoleva prosessisuojaus, miksei käytä sitä hyväkseen. Virus/troijalaisprosessit piiloutuvat automaattisesti ja se siitä. Ja ketäs saamme syyttää sitten...

Eli siitä vain boikotoimaan Sony BMG:tä. Ja muistakaa: Idols on heidän hömppäänsä myös, joten jos haluatte koneenne Sony BMG:n valtaan, siitä vain tuhlaamaan rahojanne äänestyksiin...

Comment

Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |  kirjaudu