Täti Pensiön penseää tarinaa

Sony lopettaa plasmatelevisioiden valmistuksen

30.09.2005 22.50 - televisio 

Sony ilmoitti lopettavansa sekä kuvaputki- että plasmatelevisioiden valmistuksen. On syytäkin, olen muutamassa kaupassa vertaillut plasmatelevisioita samalla syötteellä ja Sony on ollut aina huonoin. En usko useammalla liikkeellä olevan ainakaan mitään Sonya vastaan, joten luulisin kyseessä olevan vain surkean laadun. Enkä usko Sonyn laittaneen televisioihinsa säätöjä, jotka sotkevat kuvaa ihan puuroksi.

Pahimmillaan Sonyn plasmat olivat ihan ihmiskasvoissa ja muissa suht tasaisissa pinnoissa. Muiden valmistajien (esim Panasonic ja Philips) televisioissa näytti kuva hyvältä, Sonylla saattoi kadota puolet kasvojen piirteistä jonnekin. Silmät ja suu sentään näkyivät. Muutenkin kuva näytti olevan todella suttuista, aivan kuin olisi katsellut 256-väristä kuvaa.

En siis jää kaipaamaan heidän plasmojaan, tuskin kovin moni muukaan.

Comment

Golfsatama lähettää roskapostia yksityishenkilöille

28.09.2005 18.23 - IT-ala mainonta 

Golfsatama on ottanut asiakseen sitten lähetellä spammia yksityishenkilöille. Tästä kun tuttavani heille lähetti kyselyä, mitään vastausta ei ole tullut. Ei mitenkään yllättävää, eiväthän tällaiset yritykset ymmärrä mistään mitään muutenkaan kun roskapostia heittelevät.

Kannattaa siis äänestää lompakollaan ja olla käyttämättä heidän palvelujaan mihinkään ellei halua lisää roskapostia.

Comments (1) | Comment

H&M ja Pohjola pilaavat elokuvaillan

27.09.2005 21.27 - elokuvat mainonta 

Tulipas käytyä elokuvissa katsomassa The Island. En kauheasti odottanut elokuvalta, mutta oli kuitenkin mukava käydä pitkästä aikaa tuhlaamassa pari tuntia katsottavan elokuvan parissa. Tämä ei kuitenkaan sujunut aivan niinkuin olisi toivonut, vaikka yhdeksän euron sijoituksen luulisi jotain takaavan.

Alkumainoksissa oli nyt tämä pitkään televisiossa H&M:n höpisemä "Romeo&Juliet" ja voi herranjestas mitä sontaa. Kyseinen pätkä kestää noin kymmenen minuuttia ja sisältää yhden henkilön laulua sekä surkeaa ja sekavaa kuvausta, joka on olevinaan jotenkin liittyvä Romeo&Juliaan. H&M on selvästi maksanut tästä "ilosta" runsaasti rahaa, miksi sitten meidän pitää maksaa yhdeksän euroa lipusta ja vielä kärsiä moista moskaa?

Itse "mainos" saa myös mielenkiintoisen lisävivahteen kun siihen yhdistää hetki sitten tapahtuneen kokaiinipaljastuksen Kate Mossista, jonka piti alkaa H&M:n malliksi. Selvästihän siis tässä "mainoksessa" nainen itkee poikaystäväänsä, jonka ampui huumekauppias kun ei meinannut maksaa tarpeeksi huumeista. Nyt nainen jäi ilman päivittäistä annostaan ja riehuu poliiseille ja ohikulkijoille sitten tätä. H&M antaa erittäin hyvän kuvan nuorille.

Tämän kun yhdistää vielä Pohjolan typerään vakuutusmainokseen (josta näytetään kolme osaa vielä tuolla), alkaa olla mitta täysi. Mainos on kohdistettu 18-25 -vuotiaille, mutta hassusti salissa suurin osa väestä oli vanhempaa väkeä. Joten ihan turhaa mainostaa. Ja kun mainoksen idea on idioottimainen ja rasittava, ei tuolla ainakaan uusia asiakkaita saane. Kiitos vain, Pohjola, että kerroitte ettei kannata tulla asiakkaaksenne.

Kun ilmoitin mielipiteeni H&M:n mainoksesta kassaneidille, hän sanoi heti etten ole todellakaan ainoa valittaja, on kuulemma monet muutkin tulleet takaisin haukkumaan tämän. Lupasi viedä eteenpäin terveisiä että ehkä kannattaisi miettiä kaksi kertaa mitä näyttää. Tuskinpa miettivät.

En aio astua elokuviin jalallani ennen kuin nämä mainokset ovat kadonneet, saavat MPAA ja valtio sitten itkeä Pohjolalle ja H&M:lle siitä kun pahimmassa tapauksessa ilman korvausta hankin elokuvat verkosta ja katson ne kerran. Siinä jää sitten saamatta palkka minun osaltani näille työntekijöille ja elokuvan tuottajille, se on voivoi. Enkä suosittele muillekaan elokuvissa käyntiä ennen kuin on varmistanut ettei joudu H&M:n typeryydestä kärsimään.

Comments (1) | Comment

Vieläkö on herrasmiehiä

22.09.2005 08.30 - ihmissuhteet 

Tuossa tuli huomattua, että herrasmiehiäkin vielä löytyy tästä maasta. Nimittän BB-talossa Minnalla oli herkkä hetki sohvalla ja hän siinä vähän itki. Mika tuli paikalle ja huomasi tämän, kävi hakemassa paperia ja vain laittoi sen Minnan käteen sanomatta yhtään mitään. Tuossa vaiheessa tuli tippa linssiin tädillekin ihan.

Comment

Armeijalla ei varaa ostaa sovelluksiaan?

20.09.2005 22.22 - IT-ala 

Tuttavaperheen poika sai armeijalta palvelukseenastumismääräyksen ja sattumalta sitä vilkaistessani huomasin siinä olevassa viivakoodissa jotain outoa. Tarkemmin katsottaessa tuossa viivakoodissa näyttäisi lukevan pienellä DEMO viivojen seassa. Ihmetyttää kovasti miksi armeija käyttäisi demoversiota viivakooditulostuksesta, eikö heillä ole varaa hankkia kunnollista versiota? Harvemmin myöskään demoversioita sallitaan käytettävän tällaisessa käytössä jossa tulostellaan tuhansia lappusia vuodessa. Pitänee kysyä kommenttia sieltä mikä on homman nimi.


Armeijasta sanottiin, että heillä ei ikinä käytettäisi demoja tai muuta vastaavaa, mutta tietojärjestelmä on vaihtunut jonkin aikaa sitten ja voi olla että tämä johtuu siitä. Silti aika outoa ettei kukaan ole huomannut aiemmin.

Comments (1) | Comment

Maan ystävät pitävät dinosauruksista

20.09.2005 18.31 - politiikka 

maanystävät.jpg

Maan ystävät osoittivat mieltä eduskuntatalon edessä. Ihan mukava että pidetään huolta ilmastosta ja heidän kasaamansa autodinosaurus oli ihan hieno.

Comment

Täplikästä heijaria?

20.09.2005 18.30 - ruoka 

SpottedDick.jpg

Heinz tarjoaa mielenkiintoisia makuelämyksiä, uskaltaisikohan kokeilla...

Tämä löytyi Aikatalossa olevasta mielenkiintoisesta pienestä kaupasta joka myy kaikkea amerikkalaista. Valikoimissa on muunmuassa monien kaipaamia Cherry ja Vanilla Coca Colaa ja Wild Cherry Pepsiä. CC nyt on muutenkin niin kauheaa, että itse en noitakaan aio kyllä kokeilla. Eikä kirsikat innosta Pepsissäkään. Mutta ehkä joskus sieltä jotain namuja ostoskelen.

Jos olet miettinyt miltä maistuvat esimerkiksi Cap'n Crunchit, Quaker Oatsit tai muut jenkkisarjoissa syötävät murot, niitäkin tuolta löytyy. Kymmenittäin erilaisia.

Comments (1) | Comment

YLE hankkinut ReGenesiksen!

18.09.2005 14.36 - televisio 

Juuri kun ihastelin, että Nelonen on hankkinut Medical Investigation -sarjan (täällä siis Tartuntavaara) ja mietin että kun tuota muutaman jakson näin, näin myös pari jaksoa ReGenesistä. Nyt sitten YLE on näköjään hankkinut tuonkin sarjan ja se on näköjään nimeltään Virussota. Suosittelen katsomaan molempia!

Comment

Fonectan mainos kuukauden paras?

17.09.2005 22.32 - mainonta 

Kirjoitin aiemmin siitä, miten Fonectan mainos on negatiivinen. Nyt sitten huomasin, että kyseinen mainos on valittu kuukauden parhaaksi. Ihmetyttää kovasti.

Itse mainoksen tekijäkin puheli kuinka vuodessa niin paljon muuttuu ja nyt olisi hyvä aika päivittää tiedot ja päläpälä. Kukaan ei näköjään raadissa ja mainostoimistossa oikeasti miettinyt, että jos vähänkin miettii, tajuaa että seuraavanakin vuonna koko ajan todellakin asiat muuttuvat ja koko luettelo vanhentuu.

Tai ehkä pitivät mainosta realistisena kun kerrottiin reilusti miten turhaksi se muuttuu...

Comment

Fonecta huijaa mainoksissaan

17.09.2005 15.14 - mainonta mobiili 

Fonectahan mainostaa Finder-palveluaan "rahanarvoisella edulla." Tällä hetkellä jos haun tekee, ei tosiaankaan saa mitään rahanarvoista etua vaan Pohjolan mainoksen kilpailusta. Kilpailussa voi voittaa kameran, mutta ei sen mainos silti ole verrattavissa Fonectan esimerkkeihin:

Nyt voit itse valita, haluatko Finderilla vastausviestin yhteydessä rahanarvoisen edun esim. alennuksen elokuvalipuista, lehden tilaushinnasta, nuorisovakuutuksesta tai vaikkapa hampurilaisateriasta.

Missä kohtaa "osallistu kilpailuun ja voit voittaa tuotteen"-viestissä on rahanarvoinen etu, esimerkiksi alennus jostain tuotteesta? Ei missään. Pitäisi kai tehdä ilmoitus kuluttaja-asiamiehelle virheellisestä markkinoinnista.

Comment

Kroatiassa sentään uusia ideoita tositeeveehen

16.09.2005 10.58 - eläimet viihde 

Kroatiassa on pyörinyt jo jonkin aikaa huomattavan erilainen "tositeevee", aika suorana vastineena varmaan Big Brothereille ja muille. Sivustolla on kuvaa alunperin seitsemän lampaan ryhmästä. Katsojat sitten äänestävät kenet näistä lampaista teurastetaan pois laumasta. Voittajasta sitten tehdään runo(ja).

Tämä voisi olla ihan piristävää uutta myös Suomeen. Siitä vaan sikalaan kamerat ja homma kotiin. Tekstiviesteistä saisi sopivaa lisätuloa monellekin maatilalliselle.

Comment

Sanoma perusti musiikkikaupan

15.09.2005 13.11 - musiikki web 

Sanoma on sitten avannut musiikkikaupan ja hehkuttaa sitä "alansa laajimpana ja helppokäyttöisimpänä." Tiedä sitten alasta, mutta ei taida päihittää muuten NetAnttilan vastaavaa.

Mutta se ärsyttävin: kauppa on liitetty lehtien verkkosivuihin. Ja vieläpä niin tyhmästi, että missään ei sanota sen olevan kauppa! Jos menet Iltasanomien sivuille, siellä vain näkyy uutena osiona musiikki. Kävijä kuvittelee varmaan siellä olevan musiikkiasiaa, lehti kun on kyseessä. Sisällä musiikki-osiossa sitten tulee listoina eri kategoriat, top10:t ja levyjen kuvia. Tässä vaiheessa voisi kuvitella vieläkin kyseessä olevan vaikka levyista artikkeleita ja arvosteluja. Vasta kun valitsee jonkun levyn, tulee eteen kappalelistat ja hinnat.

Olisikohan Sanoman sittenkin kannattanut vähän miettiä tuota käytettävyyttä ja jossain kohdassa edes kertoa kävijälle mistä on kyse. Se on pahimpia mokia jos kävijä luulee jotain ja sitten pettyy kun kyseessä onkin aivan muuta. Yksi rivi tekstiä korjaisi asian, mutta eiköhän tuo jää tuollaiseksi.

Toinen hieno asia on tietysti se, että tuolla käytetään ActiveX-komponentteja. Hyvä tapahan olisi sanoa että vaaditaan IE selaimeksi, mutta heillä palveluntarjoaja on keksinyt laittaa linkin Firefox-laajennokseen, jolla saa AX:n toimimaan. Ainoa ongelma on se, että uusin versio laajennoksesta on Firefox 1.0.4:ään ja siellä kovasti varoitellaan asentamasta eri versioihin tuota. Firefoxin uusin versio taas on 1.0.6, eikä vanhempia pitäisi turvaongelmien takia käyttää. Eli ihmiset eivät kuitenkaan lue noita varoituksia (kun kerran kauppa tuonne ohjasi...) ja saavat selaimensa rikki. Onnea.

Comments (1) | Comment

Freeman osaa tuotetietojen kirjoituksen

14.09.2005 22.30 -

Ostin tänään Anttilasta pari Freemanin kasvonaamiota (ovat muuten hyviä, ainakin tuo avokado/kaura, eikä ole eläimillä testattu) ja kaupan päälle sai sitten koko vartalon kuorinta-aineen. Oletin että purkki on joku mininäyteputeli, mutta olikin ihan 200 ml tuubi. Luin sitten takaosan tekstejä ja oli aika hauskaa:

Totally Juicy body care products are loaded wit natural fruit extracts and nutrients for clean, healthy-looking skin all over. Drench your body in refreshing satisfaction.
This scrumptious sugar body buffer makes your body buff! Rich in Vitamin C and enzymes, juicy Grapefruit extracts energize and help skin glow all over, while AHA-packed sugar works as a super-slougher to refine, renew and refresh the skin.
To use: Squeeze a generous amount onto hand or loofah and massage all over wet skin, especially on areas prone to breakouts or rough spots like shoulders and chest. Rinse completely. It's the ultimate treat for your body - but please don't eat Totally Juicy products.

Tiedä sitten miten yleistä on pesuaineiden syönti Jenkkilässä, täällä sitä kai harvemmin harrastetaan, ainakaan yli viisivuotiaiden keskuudessa. Ärsyttävästi myös "all over" kolmesti, mutta ihanin on tuo toisen kappaleen alku. Siitähän saisi melkein lastenlorun: sugar body buffer makes your body big and buff. Saa käyttää vapaasti.

Comment

Alkoon jonotetaan?

14.09.2005 20.20 -

alko1.jpg

Mihin on maailma mennyt kun ennen neljää iltapäivällä tänään on tällainen jono City-käytävän Alkon edessä. Itse liike näytti melkein tyhjältä, onkohan heillä joku paremman palvelun päivä, joten päästetään vain pari asiakasta kerrallaan vaiko alennusmyynti?

Comment

Virossa äänestys nykyaikaan

05.09.2005 09.04 - politiikka 

Virossa on päätetty sallia verkkoäänestys kunnallisvaaleissa. Asiaa on puitu aiemminkin ja ehdotus on äänestetty nurin esimerkiksi sillä, että verkkoäänestäjä voi vaihtaa ääntään myöhemmin. Tätä on perusteltu sillä, että vaalisalaisuus pidetään paremmin kun henkilö voi käydä vaihtamassa ääntään, jos hänet ensin pakotetaan äänestämään jotakuta toista.

Vaihtamismahdollisuus kylläkin avaa toisenlaisen uhkakuvan. Ääni pitää liittää käyttäjään, joten on mahdollista nähdä mitä kukin äänesti. Tietysti tällaisia tietoja ei varmastikaan käytetä, oikea tapa olisi rikkoa heti äänestyksen jälkeen linkit äänen ja käyttäjän välillä, joten ainakaan äänestyksen loputtua ei ole mitään mahdollisuuksia yhdistää näitä tietoja.

Mielenkiinnolla odotan minkälaisia kokemuksia asiasta saadaan. Suomessakin saattaisivat nuoret edes hieman innostua äänestämään, jos sen voisi tehdä kotoa. Laiskuus kun on sisäänrakennettuna moniin nykynuoriin. (Ihan itsekin ovat kertoneet monet minulle syyksi äänestämättömyyteen sen, että pitää raahautua äänestyspaikalle)

Comment

MTV3 ei kykene

04.09.2005 22.12 - televisio 

MTV3:n Big Brother -touhu on ollut surkuhupaisaa katsottavaa. Ensin yritetään saada ihmiset maksamaan ohjelman kustannuksia tarjoamalla 24/7-ohjelmakanavaa sekä -nettilähetystä ja näyttämällä televisiossa vuorokauden myöhässä tapahtumat. Sen jälkeen hehkutetaan suoraa extra-lähetystä kauheasti, vaikka itse lähetyksessä ei ole mitään muuta kuin uusintoja edellisiltä päiviltä sekä tekstiviestikommentointi (jossa suurin osa kommenteista joko ihmettelee sekavia päiviä kun ollaan vuorokauden myöhässä tai haukkuu koko extran turhaksi kun kerran mitään extraa ei ole). Extrassa sitten haastatellaan tekijätiimin jäseniä, mikä ei kiinnosta ketään.

Pitänee kysyä Endemolilta onko heillä ollut tietoa miten MTV3 aikoo asiat hoitaa, selkeästi katsojakunta ei ole ollut tyytyväistä. Varsinkaan suurimmat britti-BB-fanit. Extra-lähetyksissä pari päivää oli äänitaso aivan liian alhainen ja Vappu (joka muuten on ollut vallan mukava juontaja, tässä ei) vaan selittelee kuinka näissä live-lähetyksissä on aina alussa ongelmia. Miten niin on? Eikö MTV3:lla vain ole asiantuntevaa väkeä enää, kaikki ohjelmatuotantohan on siirretty muille yhtiöille jo aikaa sitten. Onko nyt kasattu äkkiä joku satunnaisporukka, jonka on tarkoitus pitää homma kasassa? Ei se nyt niin vaikeaa muillekaan ole ollut laittaa äänenvoimakkuus kohdalleen.

Seuraavaksi sitten yritettiin selitellä live-lähetyksen ongelmana myös sitä, että kaksi päivää aiemmin nauhoitetussa haastattelussa oli neljän sekunnin ero äänen ja kuvan kanssa. Eihän nauhoituksia live-lähetyksissä saakaan mitenkään kuntoon, ei. Se on kauhean vaikeaa.

Vappu myös meni kertomaan mitä reaaliajassa on tapahtunut ensimmäisessä kilpailussa, vaikka TV-katsojat tietävät vasta edellisen vuorokauden tapahtumat! Onhan siinä kiva jännätä miten käy tulen kanssa kun viimeksi on nähty sytytys ja hetken polttelu ja sitten tullaan selittämään miten tuli on palanut jo yli 50 tuntia. Hienoa toimintaa.

Saas nähdä miten katsojia riittää, henkilöistä voisi jotain tullakin, mutta typerä viivästys ja sekoilu on aikamoinen miinus. Puhumattakaan siitä, että suurin osa katsojista ei voi käydä nettisivuilla ollenkaan, siellä kun kerrotaan reaaliajassa tapahtumia, ei vuorokauden viivästyksellä. Ei varmasti kiinnosta kauheasti katsoa jos kerran tietää jo miten käy.

Comment

Samsung suosii myös anastamista?

04.09.2005 22.04 - mainonta 

Kirjoitin aiemmin Samsungin pomojenhäpäisyvihjeistä, mutta toinenkin mainos kaipaisi hieman kommenttia. Tässä mainoksessa henkilö ottaa vastaan paketin naapurinsa puolesta. Paketissa on Samsungin LCD-televisio, jonka sitten "kunnon tarkistamiseksi" henkilö ottaa paketista pois ja kokeilee asentaa vähän kaikkialle. Kaveritkin käy kylässä ja kaikki tykkäävät.

Myöhemmin naapuri tulee kyselemään, että otitko paketin vastaan. "Silloin kysyt itseltäsi: 'otinko paketin vastaan?' Samsungin LCD-television avulla on helppo kuvitella." Eli on taas helppo kuvitella pitävänsä naapurin television omanaan? On se kiva miten mainoksissa suositaan epärehellisiä toimia...

Comment

Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |  kirjaudu