Täti Pensiön penseää tarinaa

Tietotekniikka on riski seurustelulle

31.03.2006 09.45 - ihmissuhteet IT-ala 

Eräänä päivänä raportoitiin kuinka Firefox tuhosi seurustelusuhteen. Sitten selvisi että myös Thunderbird on tuhonnut suhteen. Luulin jo, että tämä on joku Mozilla-porukan vastaisku (ehkä he eivät saa seurustelukumppaneita nörttiytensä takia tai jotain?), mutta sitten tuli vielä lisää: verkkoliikenteen seuranta voi tuhota suhteen.

Mitä näistä opimme? Älä käytä tietokoneita jos haluat elää onnellisessa suhteessa.

Comment

Digiteeveetä kartalla

29.03.2006 14.27 - web yhteiskunta 

Digita julkisti karttapalvelun helpottamaan digiteeveetarjonnan selvittämistä. Kartalta voi katsella mitä lähiasemat lähettävät.

Karttasovellusta kehutaan helpoksi käyttää, mutta ainakin Firefox vain yrittää ladata applettia (miksi edes tehty Javalla, haloo!) ja jumittuu siihen. IE:llä sentään tulee näkyviin sivuakin, mutta näköjään Javani on liian vanha että toimisi. Päivitetään nyt sitten...

Appletti sitten näyttää Suomen kartan, josta voi kliksutella lähetysasemia. Ja näkee jotain tietoa mikä on toimivuusalue. Ei kuitenkaan oikeastaan mitään sen kummempaa kuin mitä saisi ihan tekstilistasta. Ja paikannimet vilistävät ruudulla kun eivät osaa pysyä paikallaan.

Voi myös valita digitv/analogitv/analogiradion kuuluvuusalueen, joka oikeasti vaihtaakin alla olevaan kanavalistaan ne kanavat, joita lähetetään, eikä näytä toimivuusaluetta (lähetin kai lähettää kaikkia yhtä hyvin, vaikka taajuudet ovat aivan erilaiset radiolla ja televisiolla).

Hurrrrrjan hyödyllinen palvelu, sano. Varsinkin niille jotka eivät käytä IE:tä.

Comment

Lest we forget

27.03.2006 10.16 -

20 vuotta ja yksi päivä sitten Tšernobylin reaktori räjähti. Kun katselee Elena Filatovan valokuvia alueelta, ei voi kuin hiljentyä.

Levätköön rauhassa. Älköön tämä koskaan tapahtuko uudestaan.

Comment

Pervomainontaa

10.03.2006 20.54 - mainonta 

pilkistys

Olenko se vain minä vai näyttääkö tämä mainos erittäin perverssiltä pikavilkaisulla? Ensimmäisen kerran kun vilkaisin, tuli sellainen "mikäs hitto tuolta pilkistääkään"-olo. Ja vielä kun mainostellaan veljeksiä...

Comments (1) | Comment

Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |  kirjaudu