Täti Pensiön penseää tarinaa

MTV3 osaa Big Brotherin

29.08.2005 20.00 - televisio 

On se hienoa että MTV3 laittoi aikalaskurin tuohon Kohti Suomen Big Brotheria -ohjelmaan. Lopussa sitten näytettiin kuinka enää muutama sekunti aikaa ja käännä äkkiä kanavaa. Olivat vaan sitten ehkä unohtaneet mainokset, sillä SubTV:ltä ei vielä viiteen minuuttiin alkaisi koko ohjelma. Ehkä kannattaisi miettiä pari kertaa ennenkuin laittaa moisia laskureita, voisivat olla sitten kohdallaankin...

Toinen omituisuus on se, että taloon astumista ei näytetä suorana. Brittiversiossa aina on suorana näytetty tällaiset, mutta näköjään Suomessa ei uskalleta tai osata. Tai sitten haluttiin rahastaa niitä, jotka haluavat suorana nähdä. 25 eurollahan saa 24/7 jotain nähtäväkseen. Kuinkahan moni on ottanut?

Comment

Fonecta kertoo olevansa huono?

29.08.2005 19.02 - mainonta 

Fonecta mainostaa puhelinluetteloa: "vuodessa ehtii paljon muuttua." Tarkoittavatkohan sitä, että vuoden aikana puhelinluettelo on turha, kun moni puhelinnumero ja osoite muuttuu? Silti haluavat kynsin ja hampain pitää kiinni luettelobisneksestä vaikka olisi huomattavasti halvempaa, ekologisempaa ja mukavampaa kuluttajallekin tuottaa luettelot ihan muuten kuin paperisina. Mutta ei, nykyaikaan ei voi astua millään.

Comments (2) | Comment

Grandiosa pizzavaalit

25.08.2005 07.05 - ruoka 

Kaikki varmaan törmäsivät Grandiosan pizzavaaleihin jokin aika sitten. Vaalien voittajaksi sitten tuli mozzarella, jauheliha&sipuli jäi toiseksi. Hieman ihmetytti tämä tulos aikoinaan ja kyllä vieläkin.

Jauheliha&sipuli katosikin kaupoista hetkeksi, mutta nyt sitä on näköjään isot kasat taas pakastealtaissa. Paketeissa ei sanallakaan puhuta pizzavaaleista, eli ovat aivan uutta erää. Myös mozzarellaa löytyy runsaasti, mutta kaikissa paketeissa puhutaan vielä pizzavaaleista. Eli onko kulutus siltikin ollut suurempaa jauheliha&sipulissa? Mahdollistahan on, että koko vaalitulos on määritelty siten, että ihmiset kuvittelisivat mozzarellan olevan parempi ja ostaisivat sitä enemmän. Tai sitten on tullut runsaasti palautetta ja jauheliha&sipuli otettiin myös valikoimiin.

Joka tapauksessa hieman outoa toimintaa, eihän kukaan tietystikään sanonut etteikö toiseksikin tullut tulisi valikoimiin, mutta senhän kuvan saa kun sanotaan "valitse kumpi jää valikoimiin."

Comment

Malmön kirjasto uuteen aikaan

24.08.2005 08.30 - yhteiskunta 

Malmön kirjasto on siirtynyt uuteen aikaan. Enää ei lainata pelkkiä kirjoja vaan nyt voi lainata myös ihmisiä! Ajatuksena on tarjota mahdollisuus juttutuokioon esimerkiksi muslimin tai luontoaktivistin kanssa. Näin saadaan ehkä murrettua ihmisten ennakkoluuloja, ainakin jonkin verran. Ainoa ongelma vain on se, että tässä vaaditaan aktiivisuutta ennakkoluuloisilta ja sitähän harvemmin ennakkoluuloisilta löytyy (minunhan se pitäisi tietää...).

Joka tapauksessa toivotaan että edes joillekin tämä antaa uutta tietoa ja vähentää ennakkoluuloja. Milloinkohan Suomessa?

Comment

Kännyt elokuvissa

22.08.2005 19.22 - elokuvat 

Kävin katsomassa Sin Cityn ja taas tuli vastaan näitä ajattelemattomia (tai itseään todella tärkeänä pitäviä) ihmisiä, joiden kaaliin ei mene kännykän sammuttaminen elokuvissa käydessä. Ja vieläpä vastasi tähän puheluun. Selkeästi siis piti itseään tärkeämpänä kuin muiden elokuvanautintoa (tai ehkä soittaja oli presidentti tai muu tärkimö?), kun kerran viitsi alkaa puhua elokuvissa. Toisellakin henkilöllä taisi känny soida, mutta tajusi nopeasti vain katkaista puhelun ja sammuttaa kännykän.

Toisaalta tämä ei edes ollut niin paha kuin muutama vuosi sitten kärsimäni tapaus. Olimme porukalla intiimissä pikkuteatterissa katsomassa Evitaa, kun kahden ihmisen päässä ollut henkilö sai puhelun. Tietysti kännyä kaivettiin jostain laukun pohjalta, sitten alettiin selittää että ollaan elokuvissa ja mitähän sulla oli asiaa jne. Sitten katkaisi puhelun ja eiköhän soittaja soita hetken päästä uudestaan ja nainen taas selitteli ummet ja lammet elokuvissa olemisestaan. Tämänkään jälkeen ei känny mennyt kiinni vaan takaisin laukkuun. Nainen kylläkin lähti, nimittäin kesken elokuvan hakemaan lisää naposteltavaa ja muisti kysellä ääneen seurassaan olevilta haluavatko he jotain.

Itselläni ei kännykässä edes ole kenttää elokuvateattereissa, silti muistan sen sammuttaa (ei sinänsä, soittoääneni on yleensä pelkkä piippaus muutenkin, en halua terrorisoida kanssaeläjiäni). Yrittäkää tekin nyt muistaa sammuttaa ne kännyt tai laittakaa ne äänettömälle, ette te oikeasti niin tärkeitä ole. Tai sitten pysykää poissa elokuvista.

Comment

Ilotulitus 2005

19.08.2005 23.09 - viihde 

Ilotulitus_1.jpg

Kaivopuistosta tunnelmakuva. Brittiläiset eivät oikein osanneet tehdä musiikkiin sopivaa esitystä, kyllä suomalaiset sentään osaavat.

Comment

Seurassa juttua

18.08.2005 13.29 -

Uudessa Seurassa on suhteet-palstalla juttua blogeista ja tätikin on siellä haastateltuna. Artikkeli ei ole kovin pitkä mutta valottaa asiaa maallikolle.

Comment

Valkeakosken koiranäyttely yllätys

14.08.2005 18.51 - eläimet 

Valkeakoski-koiranäyttely.jpg

Eilen kävimme vaihteeksi Valkeakoskella koiranäyttelyssä. Aiemmin jo kirjoitinkin kuinka osoite oli tällä kertaa annettu selvästi, toisin kuin niin monissa muissa näyttelyissä. Pitää kyllä kertoa lisääkin positiivista.

Ohjeissa oli myös erittäin hyvät ajo-ohjeet, sekin poikkeuksellista. Kerrottiin myös kaikki tarpeellinen, huomautettiin myös että kannattaa varata parkkimaksu heti valmiiksi, se kun peritään alueelle ajettaessa. Itse alueella oli myöskin erittäin selkeät opasteet kehiin ja niitä oli useissa paikoissa.

Alueella oli selkeästi ilmoitettu kylteillä mihin ei telttoja saanut laittaa. Samoin kovin yllättäen kehien laidoille oli tuotu penkkejä katsojille. Tätä en ole missään muualla nähnyt.

Kaiken kaikkiaan jäi erittäin hyvä olo järjestelyistä, missään muualla en ole huomannut näin paljon käytetyn aikaa ja vaivaa pikkuasioidenkin ajattelemiseen, vai ovatkohan järjestäjille itsestäänselviä asioita? Saisivat olla muillekin.

(Samalla tulee koetettua tätä sähköpostilla jutun lähettämistä, kännykästä kätevää laittaa kuva ja teksti menemään tien päältäkin)

Comment

Samsung suosii pomojen häpäisyä

12.08.2005 07.53 - mainonta 

Samsung mainostaa multimediatuotteitaan taas televisiossa. Mainoksesta saa vaan hieman oudon kuvan. Lopussa selitetään kuinka ei ole ollenkaan vaikeaa keksiä kivaa Samsungin tuotteilla, mutta minkä kuvan saa itse mainoksesta?

Ensin poika kuvaa videokameralla firman bileitä. Sen jälkeen näyttää pomolle otoksia sieltä, saa palkankorotuksen. Sen jälkeen lähettää sähköpostia pomon pomolle, saa oman huoneen. Sen jälkeen esittelee vielä ylemmäs taulutelevisiosta lisää bileitä, lähetetään piiloon Espanjaan johtamaan osastoa.

Minkä muun tästä keksii kuin sen, että on kivaa kuvata pomoja kännissä ja sen jälkeen kiristää niiltä parempaa paikkaa? Uraputki nousuun kiristyksellä? Jos ei, niin miksi nykyään niin monet mainokset antavat ihan toisen kuvan kuin mitä kai sitten yrittävät? Tekisivät parempia mainoksia tai ottaisivat minut kertomaan mitä ne oikeasti sanovat, mainosten tekijät eivät kai itse niitä mokiaan tajua.

Comment

On Suomessa sentään jotain hyvin terveydenhuollossa

06.08.2005 10.22 - terveys yhteiskunta 

Katselin juuri 30 Days -sarjan ensimmäisen osan. Sarjan ideana on laittaa ihminen 30 päiväksi aivan uuteen ympäristöön ja katsoa miten pärjätään. Idean isänä on Supersize Me -dokumentin tekijä, joka tässä ensimmäisessä jaksossa vaihtaa elämään minimitoimeentulolla kihlattunsa kanssa.

Pari pärjäsi muuten aika hyvin rahallisesti, mitään ilotteluja ei oikein voinut harrastaa kun rahaa tuli erittäin vähän. Suuri shokki kuitenkin oli terveydenhuolto. Ilmaisklinikat ovat tietysti aivan täynnä ja parin molemmat puoliskot joutuivatkin käymään kerran kumpikin ensiavussa. Ja sen hinta: naiselta $300 pelkästään siitä että kävi, sen lisäksi toimenpiteet ja lääkkeet. Mieheltä $551 pelkästään käynnistä, sen lisäksi $40 käsisiteestä ja muita maksuja. Kaikkiaan yli tuhat dollaria siitä, että sattui satuttamaan ranteensa töissä ja toinen saamaan virtsatieinfektion surkean asumisen takia.

Suomessa sentään saa parilla kympillä vuoden hoidon terveyskeskuksissa, hammashoidosta vain joutuu maksamaan. Jenkkilässä ei monilla ole varaa vakuutukseen, joten sitten kärsitään kotona. Pistää hiljaiseksi.

Comments (1) | Comment

Kuultiinko valitukseni?

05.08.2005 16.11 - harrastukset 

Olen jonkin aikaa tuskaillut koiranäyttelyiden järjestäjien selkeää virhettä. Näyttelytiedoissa nimittäin ei ole juuri koskaan katuosoitetta. On vain ajo-ohjeet ja piirretty kartta, jolla ei ole mitään tekemistä oikean tiestön kanssa muotojen suhteen. Näillä on joskus hankalakin löytää perille.

Nyt tänään tuli tiedot Valkeakosken koiranäyttelystä ja siellä oli nätisti suoraan katuosoite. Nyt onkin helppo laittaa reittihaku ja löytää perille.

Seuraavaksi pitää kai valittaa kun ei ole suoraan koordinaatteja, nekin olisivat kivat...

Comment

Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |  kirjaudu