Täti Pensiön penseää tarinaa

Valio mainostaa hallusinogeeneja?

19.07.2005 11.30 - mainonta 

Itselleni ei ainakaan ole tullut kovin positiivista kuvaa Valion jäätelömainoksista. Mainoksissahan siis henkilö syö jäätelöä ja alkaa jutella ja naureskella pingviinin kanssa ja muut ihmettelevät. Nyt uusimmassa isä muistelee omia hallujäätelökokemuksiaan tenavana samalla kun lappaa hallujäätelöä kulhoon. Ja tietysti siellä sitten oma tenava alkaa jahdata hallupingviiniä.

Haluaako Valio siis antaa kuvan, että heidän jäätelöään syömällä näet olemattomia ja alat käyttäytyä aivan oudosti?

Comments (2) | Comment

Saunalahden sopimukset

14.07.2005 10.36 - mobiili 

Saunalahti irtisanoi sopimuksensa Soneran kanssa. Tiedotteessaan ilmoittivat, että mikään ei muutu palveluissa, mutta jos verkko vaihtuisi Elisaan, palvelu tietyillä alueilla muuttuisi rajustikin. Lähetin siis kyselyä heille mitä tämä nyt tarkoittaa.

Saunalahti ilmoitti, että Soneran verkossa pysytään ainakin 30.9. asti, jos liittymä on sitä käyttänyt. Saunalahti neuvottelee kuulemma parhaillaan jatkosta, joten verkko voi säilyä tämänkin jälkeen.

Ihmetyttää hieman miksi sopimus piti saada nurin, maksaa miljoonien korvaukset ja sitten alkaa heti neuvotella uudelleen sopimusta. Eikö olisi kannattanut neuvotella ensin ja selvittää josko sopimuksen voi muuttaa? Ainakin itsestäni tuntuisi järkevämmältä kuin tuhlata iso kasa rahaa ja sitten lähteä uudelleen puhumaan verkon käytöstä. Mutta eihän noita isoja pomoja voi ymmärtää...

Comments (1) | Comment

Ihania koiranäyttelyihmisiä

10.07.2005 09.45 - eläimet harrastukset 

Tulipahan törmättyä koiranäyttelyssä vallan ihanaan ihmisjoukkoon. Oikein ylpeillen isoon ääneen höpistiin porukalla kuinka yksikin on 30 vuotta jo keksinyt tekosyitä että pääsee autolla aina mahdollisimman lähelle. Milloin joku on ajanut invamerkityllä autolla ja leikkinyt vammaista että pääsee laivaankin helposti ja vaikka mitä. Joku on valehdellut sisääntulossa tuovansa lisätavaraa yhdelle lemmikkitavaramyyjälle niin pääsi ajamaan alueelle. On myös tallessa kaikenväriset parkkiliput ettei missään nimessä tarvitse maksaa sitä muutamaa euroa pysäköinnistä. Onhan se vallan kauheaa, jos pitää jostain maksaa!

Näyttely oli nurmikentällä, jonne oli luonnollisesti autolla ajaminen kielletty. Tämä porukka oli tietysti sitä mieltä, ettei nyt pieni autolla ajaminen mitään haittaa, ainakaan jos he ajavat. Kun ei kerran ole kylttejäkään ettei saa ajaa niin tietysti sen pitäisi olla sallittua! Entäs kun muutkin ajattelevat näin? Tai ei tietenkään, tämähän olisi vain heidän erivapautensa.

Samoin jo valiteltiin kun tuomari on niin hidas kun sattui useamman minuutin arvioimaan kymmentä erirotuista koiraa BIS-kehässä. Tuomari kun ei ollut näistä arvostellut aiemmin kuin korkeintaan pari, joten ihan normaalia se on että aikaa ottaa. Näköjään olisivat halunneet oman porukan koiran voittavan automaattisesti, mitä sitä turhaan arvioimaan.

Niin, ja olipahan hyvä kun jo ilakoitsivat kuinka tietysti afgaaninvinttikoira voittaa kun oli neljän parhaan joukossa. Mutta mitenkäs kävi, jäi toiseksi. Ihan oikein. Saisivat vähän miettiä muutenkin tekemisiään, jos niin heikolla on rahatilanne ettei voi parin euron parkkimaksua maksaa, ehkä kannattaisi keksiä joku toinen harrastus. Enemmän rahaa niihin koiriin menee ihan muutenkin.

Comment

Huuto.net myyty

04.07.2005 15.35 - IT-ala 

Ilta-Sanomat on ostanut Huuto.netin. Merkitseeköhän tämä lopun alkua myös muille TeliaSoneran ostamille sivustoille, mukaanlukien Muropaketit ja muut? Toisaalta, Muropakettiahan ajettiin jo rankasti alas samalla kun eDome meni, joten tiedä häntä.

Jäämme odottamaan josko samalla tehtäisi jotain toiminnalle (eli siis laitettaisi sivusto toimimaankin joskus) vai jatketaanko samalla linjalla ylikuormitetuilla järjestelmillä ja surkealla koodilla. Todennäköisesti mikään ei muutu, paitsi yläpalkki.

EDIT 10.7.2005:

Warning: fopen(): php_hostconnect: connect failed in /services/www-data/www.huuto.net/www/fi/showlist.php3 on line 258
Warning: fopen(http://pisces3.prod.soneraplaza.fi/swish/hakutulos9.php3?keywords=n-gage&order=&seller=&&&status=N&bidder=&location=): failed to open stream: Yhteys torjuttu in /services/www-data/www.huuto.net/www/fi/showlist.php3 on line 258
Warning: fgets(): supplied argument is not a valid stream resource in /services/www-data/www.huuto.net/www/fi/showlist.php3 on line 273

Näin lahjakkaasti ainakin toimii nyt taas, eiköhän ensimmäisenä kannattaisi parannustoimet aloittaa sillä, että rakentaisi koko homman uusiksi ja heittäisi Soneran serverit mäkeen...

Comments (1) | Comment

Politiikkablogia kun sitä kaipasin

03.07.2005 18.26 - bloggaus politiikka 

Juuri tuossa pari päivää sitten puhuin ystäväni kanssa kuinka olisi mukavaa jos poliitikot ehtisivät pitää esimerkiksi blogia, jossa kertoisivat työstään. Nyt sitten törmäsin Jyväskylän kaupunginvaltuustossa olevan Sami Kettusen blogiin, joka on juuri tätä. On erittäin hienoa, että joku kertoo asioista myös niiden käsittelyvaiheessa ja valottaa mitä kaupunginvaltuustossa oikeasti tehdään. Kunnanhan pitäisi tällaista tietoa jakaa, mutta monesti se jää jakamatta ja on kuntalaisten oma asia lähteä kaivelemaan tietoa. Yleensä sitä tietoa ei myöskään saa muuta kuin kunnantalolta vanhanaikaisesti kaivelemalla.

Lisää tällaista, kiitos!

Comment

Blogilistalla top-lista

02.07.2005 20.10 - bloggaus 

Blogilista on saanut top-listan taas toimintaan näköjään. Tiedän, olen hidas, en jaksa seurailla tapahtumia kauheasti joka päivä. Mielenkiintoista listassa on esimerkiksi se, että sijalla 101 on nyt blogit.fi-sivu, jossa viimeisin kirjoitettu juttu on 20.10.2004. Luulisi moisen sivun olevan paljon alempana, kun ei siellä mittään tapahdu koskaan. 63 "tilaajaakin", eli selkeästi ihmiset vain "tilaavat" eivätkä sitten jaksa poistella kun mitään ei tapahdu.

Saisivat laittaa tuonne vielä valinnan "älä tunge sivuani mihinkään top-listaan", tätä tätiä kun ei kiinnosta yhtään mille sijalle sijoittuu moisessa listassa.

Edit: Täti onkin sokea, onhan siellä valinta jolla saa pois top-listalta. Kiitoksia, Wilhelmiina, kun kerroit!

Comment

Blogisanomat missaa pointtia

02.07.2005 17.04 - bloggaus 

Blogisanomat nappasi kiinni kirjoituksestani A-studion blogihöpinästä. Kirjoittaja kuitenkin missasi ns. pointin hienoisesti tässä analyysissaan: "Paitsi tietenkin Täti Pensiö, joka on pahoillaan siitä, että taas sekoitettiin blogit ja journalismi. Blogithan eivät hänen mielestään ole journalismia, joka tietenkin on hienointa maailmassa, vaan typerät ihmiset vain esittelevät niissä tylsää elämäänsä ja kuvittelevat että se muka kiinnostaisi muita. Täti Pensiötä ei kiinnosta, eikä hän voi käsittää että muitakaan kiinnostaisi.".

Hieman palautetta: journalismi ei tosiaankaan ole hienointa maailmassa, sitä ei saa lukea minun sanomakseni. Blogit yleisesti ovat tylsiä, en ole sanonut etteikö muita saisi kiinnostaa. En vain pidä siitä, että hehkutetaan journalismia yleisesti bloggauksessa, kun suurin osa blogeista todellakaan ei sisällä mitään journalismia. Ja kun otetaan esiintymään ihmisiä, jotka kirjoittavat listoja viikon aikana tekemistään asioista tai kuvailevat alkoholipulloja, en näe tässä mitään journalistista. Ehkä olen väärässä.

Comment

McDonalds-laatua

01.07.2005 12.24 - kuluttaja 

Tuttavaperheen pojat kävivät Ruoholahden McDonaldsissa hakemassa janoonsa juotavaa (muuta paikkaa ei ollut auki lähistöllä, eihän muuten moisessa paikassa kukaan kävisi). Tiskiltä pyyntö oli Spriteä mukillinen. Pöytään päästessä ja maistaessa ei tuntunut Spriteä olevan, joten yrittivät ohi menevää tarjoilijaa kohteliaasti pysäyttää ja kysyä. Tarjoilija käveli vain ohi. Takaisin mennessä sama yritys, sama tulos. Tarjoilija ei edes katsonut päin vaikka selvästi kuuli.

Sitten ohi menee toinen tarjoilija, sama homma. Mitään reagointia ei asiakkaisiin ollut, kai kello oli tarpeeksi ettei "mä oon töissä täällä"-tyyppien tarvitse reagoida mihinkään. Joten puhumaan ravintolapäällikölle jotta asia selviäisi.

Selvityksen tulos: limu on todellakin Sprite Zeroa, joka on makeutusaineilla kyllästettyä pahanmakuista litkua. Ja tiskillä ei tästä kerrota tietenkään yhtään mitään. Turhaahan se olisi, myydäänhän joissain paikoissa joko Coca Colaa tai Pepsiäkin pelkästään ja jos pyytää toista, saa vain mukillisen tätä toista tuotetta eikä mainita että "meillä on vain Pepsiä, käykö se?" Onpa jossain myyty Spriteä pyytäessä 7Upiakin. Ja niissäkin on iso ero.

Tämä kuvastaa hyvin McDonaldsin linjausta työntekijävalinnoissa ja koulutuksessa. Kunhan jotain ostavat, väliä sillä mitä saavat. Saa vain pois siitä tiskiltä. Ja ei, ei tullut uutta limua tilalle eikä rahoja takaisin eikä moisesta jaksaneet pojat jäädä valittamaan enempää siihen aikaan illasta.

Comments (1) | Comment

Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |  kirjaudu