Täti Pensiön penseää tarinaa

Säälittävää uutisnäkymistä

31.10.2005 21.30 - web 

Optinet on keksinyt pitkästä aikaa säälittävimmän uutisnäkyvyystempauksen. He kovasti nyt selittävät taistelevansa vanhentuneita webbisivuja vastaan. Lupaavat jopa 50 kappaletta omia palvelupakettejaan vuodeksi sopiville sivustoille. Ja oikein yli 41000 euron arvoista tämä!

Tuostahan voi siis laskea, että yksi paketti maksaa yli 830 euroa. Ja mitäs sillä saa? Surkean, vakiomuotoista ulkoasua käyttävän sivuston, jonne voi tekstejä tunkea sitten ja jopa yhden kuvan sivulle. Hui. Tällaisiahan saa muualta ennemminkin 80 eurolla vuodessa, joten aika säälittävää on. Mutta eihän se ole tyhmä joka pyytää vaan se joka maksaa.

Jos oikeasti olisivat huolissaan vanhentuneista sivuista, siihen olisi muitakin keinoja puuttua. Vaikkapa saada ihmiset ilmoittamaan vanhentuneita sivuja pitäville yrityksille tästä, tai vaikka voisivat tiputtaa hintojaan sellaiset 80 prosenttia, jotta olisivat järkevällä tasolla. Tai ihan mitä vain, mutta moinen itsetehostus ja hurjat 50 lisenssiä ei kyllä osoita mitään huolestumista mistään.

Vai aikovatko seuraavaksi huolestua virheellisestä koodista webissä? Heidän oma härpättimensäkin kun suoltaa virheellistä koodia. Kannattaa käyttää siis heidän palvelujaan.

Comments (1) | Comment

OBH Nordica x2

27.10.2005 13.43 - ruoka 

Tuli ostettua pari OBH Nordican tuotetta ja hieman tuli petyttyä.

Ensimmäinen ostos oli QuickGrill. Tätä oli perheessä mietitty jo pitkään, ensimmäisistä televisiomainoksista alkaen. Nyt sitten mies päätti että se hankitaan ja mitäs minä siihen sanomaan.

Ensimmäisenä testasimme kanan rintafileitä täytettynä juustolla ja yrteillä. Laitteen ohjeessa mainittiin, että ensimmäisellä käyttökerralla saattaa hieman kärytä, mutta se oli aikamoista vähättelyä. Grilli savusi oikein kunnolla ja pitkään, mutta lopetti sitten kuitenkin. Lämpötilasäätöä ei ollut ja tuntui että ehkä hieman liian kuumaksi tulee, fileisiin tuli mustia kohtia parilasta vaikka liha oli juuri kypsynyttä. Mehevää kyllä oli ja on ainakin helppoa pitää täytteet sisällä kun ei tarvitse käännellä kuten pannulla.

Jauhelihapihvejä myös teimme ja nekin onnistuivat kivasti, taaskin hieman lämpöä kun saisi pienemmälle, ei tulisi mustia kohtia, mutta kyllä tuo silti kivempi on. Pitää vielä kokeilla kalaa, sekä paneroituna pakasteversiona että ihan tuoreena.

Eilen sitten huomasin, että on tullut myös uudempi versio tästä tuotteesta, QuickGrill Easy Clean, jossa on irroitettavat levyt helpompaa puhdistusta varten ja päällä on jokin säädin, en tiedä onko tehosäätö vai mikä. Hintakin sitten 13 euroa kalliimpi.

Toinen tuote jonka hankimme oli jalkakylpylaite. Tämä olikin sitten totaalinen pettymys: laite on äänekäs, värinää ei juuri tunne, kuplat eivät hiero yhtään ja pedikyyri pyörii erittäin hitaasti. Eli koko vehkeellä ei tee yhtään mitään. Onneksi kaupassa on palautusoikeus (tietenkin ajoin tuolla "kuivaharjoituksen", tuohan voidaan luokitella tuotteisiin joita ei palautuslupa koske kun on lähellä hygieniatuotetta), pitää viedä takaisin. Älkää tekään ostako missään nimessä tuota, helpommalla pääsee kun tunkee vatiin lämmintä vettä ja vaikka pillillä puhaltelee kuplia, jos sitä tahtoo.

Comments (1) | Comment

BB goes MP3

25.10.2005 08.30 -

bb-mp3.jpg

Nyt sitten on myynnissä Big Brother -ämpärisoittimiakin. Brändätty hienosti mukamas BB Suomi -malliksi, mutta itse vehkeessä ei Suomea mainita. Ruma muoviläystäke, jossa pari nappia ja näyttö, ei sisällä muistia vaan muistikortti pitää hankkia erikseen. Erittäin kallis tuollaiseksi (50 euroa...). Ja tarvitset tietysti vielä sitten koneen ja muistikortinlukijan ja...

Comment

Nakkikeittoa viinin kera, nam

19.10.2005 08.46 -

nakkiviini.jpg

Toisella linjalla oleva ravintola (olikohan nimikin vielä Ravintola II Linja, en muista) mainostaa näin herkullisesti. Nakkikeitto talon punaviinillä voisikin olla aikamoinen makuelämys...

Comments (1) | Comment

Kuparitalo on putsattu

19.10.2005 08.45 -

säihkytalo.jpg

Huomasin myös, että Toisella linjalla oleva hapettunut kauhean näköinen talo on putsattu, ja olin oikeassa: se on kuparia. Kyseinen talo oli vakuutusyhtiön omistuksessa, mutta jo muutama vuosi sitten laittoivat remonttiin ja möivät pois. Näköjään ovat sitten julkisivunkin hoitaneet alkuperäiseksi(?) (tai uusi omistaja). Häikäisevä kokemus, vallan.

Comment

Eestin herkut

19.10.2005 08.44 -

eestinherkut.jpg

Tulipas törmättyä kävelymatkalla Kalliossa tällaiseen liikkeeseen, tai oikeammin liikkeen entiseen toimipisteeseen, liike on muuttanut muutaman korttelin vasemmalle. Tyhjä liiketila sai hetken miettimään minkälaisia herkkuja Virosta tänne Suomeen tuodaan, varsinkin kun Kalliossa ollaan...

Comments (63) | Comment

Tarja ei aukene kaikille

15.10.2005 16.06 - web 

Interactive Partners Finland on tuottanut presidenttimme sivut (odotan vielä vastausta onko itse sivutkin tehneet vai vain järjestelmän, sanamuoto sivuillaan oli epäselvä). Mainostavat hienona uutisena tätä vallan. Mutta mikä on lopputulos, luulisihan Tarjan haluavan sanomisensa kaikkien nähtäville?

Sivuille jos menee esimerkiksi mobiiliselaimella (vaikkapa Nokia 9500:n mukana tulevalla), sivu näyttäisi jatkuvan n. kuusi kertaa pidemmälle vaakasuunnassa kuin mitä ruutuun mahtuu. Sisältö silti on kerralla ruudussa. Mutta yritetäänpä päästä navigoimaan. Eipä onnistu. Miksei? Koska menu on pitänyt tehdä erittäin huonolla purkkaviritelmällä, joten se ei toimi mitenkään.

Tekstiselaimet eivät myöskään anna linkkeinä kuin kielen vaihdon. Tämä tarkoittaa siis sitä, että hakukoneetkaan eivät etusivua pidemmälle mene. Ja suuri osa näkövammaisista käyttää tekstiselaimia vastaavia ohjelmia, jotka puhuvat tai esittävät tekstin braille-koneella. Hekään eivät siis tätä sivua taida auki saada. Varmasti haluttua.

Näkee nyt vastaako hänen "toimistonsa" mitään palautteeseeni, on ärsyttävää että vieläkin toistaitoiset virittelijät tekevät täysin järjettömiä purkkaviritelmiä, eikä sivuja voi tehdä oikein. Ja siitä vielä maksetaan.

17.10.2005 - Presidentin toimistosta kerrottiin, että asiaa tutkitaan kunhan sivustoa uudistetaan kampanjan alkaessa. Kukaan muu ei ole kuulemma myöskään asiasta maininnut aiemmin.

Comments (1) | Comment

Alien katsoi meduusaa?

12.10.2005 22.43 -

alien.jpg

Tämä hieno alien taisi tuijottaa Meduusaa kun muuttui kiveksi. Näitä kun saisi pari portinpieliksi ajotielle niin olisi hienoa. Löytyy Mechelininkadulta Ruoholahden päästä kivenmuokkausfirman edestä.

Comment

Iina ei kiinnosta?

03.10.2005 21.16 -

Iina.jpg

Tulipahan osuttua Sokokselle tänään ja siellähän sitten oli tunnin verran Fanipalamainostettu BB-showta nähtävillä. Itse käväisin tuossa puolivälissä vain vilkaisemassa ja eipä näyttänyt juuri väkeä olevan katsomassa. Onkohan vika sitten Iinassa vai itse tapahtumassa? Tuskin kovinkaan moni jaksaa raahautua johonkin kauppaan katsomaan tuota, varsinkin kun koko homma on järjestetty yläkertaan rintaliivien ja muiden keskelle, eikä tilaa juuri ole katsojillekaan.

Comment

Upea sanakirja?

03.10.2005 10.28 - kielet 

Euroword julkaisi vapaasti käytettävän nettisanakirjan, Webdictionaryn. Jostain syystä eivät halua laittaa nimeään tuonne ollenkaan, joka tietysti myös kertoo jotain palvelun laadusta. Päätinpä silti hieman testailla moista.

Uutisryhmissä jo oli kokeiltu esimerkiksi sanaa runnella kääntää suomesta italiaksi ja tulos oli lõhkuda, joka on tietysti viroa eikä italiaa. Satuinpa tutkimaan sitten venäjän osaamista, enkä löytänyt hakemaani sanaa. Laitoin hakusanaksi vain б (eli venähän B-kirjain) ja mitäpä löytyikään! Sanakirjan mielestä бабушка (babushka) tarkoittaa sekä isoäitiä että pappaa! Englanniksi tietysti grandmother ja grandfather. Tämähän ei todellakaan ole näin, vaan merkitys on vain isoäiti. Isoisä/pappa olisi tietysti дедушка (djedushka). Ai ai ai.

Pienten kokeilujen jälkeen ei siis yhtään ihmetytä, että Euroword ei nimeään tuohon halunnut. Jos heillä muutkin sanakirjatuotteet ovat tätä tasoa, ei paljoa kiinnosta heidän tarjontansa.

Comments (1) | Comment

Toinenkin uusi laihdutushuijaus

02.10.2005 09.27 - terveys 

PharmaPost markkinoi myös toista ihmetablettia, jonka lupaukset ovat hieman pienempiä, mutta itse mainos selkeästi huijaus. Tässä selitellään kuinka popsimalla pilleriä ennen ruokaa alkaa laihtua reippaasti. Tämähän ei mahdotonta olisi, jos lääke estäisi tiettyjä aineita imeytymästä, mutta nämä harvemmin niin toimivat. Lupauksetkin olivat ~kilo kolmessa päivässä, joka on vähän niin ja näin.

Huijaukseksi tämän osoittaa itse "tarina", jossa äiti ja tytär selittävät miten tytär laihtui. Tässä tarinassa on kuvia, yksi tytöstä lihavana ja muutama laihana. Tyttö vieläpä kertoo kuvatekstissä, ettei aiemmin kehdannut edes lähteä ulos kun oli hurjat 18 kiloa ylipainoinen! Kuvia vähänkin katsomalla huomaa sen, että tämä läskikuva on täysin huijattu. Tytöllä on pehmusteita vaatteissa, eikä oikeasti ole grammaakaan painavampi kuin laihoissa kuvissa. Ihmisen kasvoista näkyy helposti lihominen ja laihtuminen, mutta näissä kuvissa tytön kasvot ovat aivan samanlaiset ja kampaus on identtinen. Tyttö siis ei ole paksumpi.

Joten siitä taas tilaamaan huijauksilla mainostettuja kapseleita ja katsomaan miten mitään ei tapahdukaan. Rahat saat taas takaisin jos et neljässä viikossa ole laihtunut 3-5 kiloa, tai sitten et saa.

Comment

Taas uusi huijauspilleri

02.10.2005 09.16 - terveys 

Varma en ole miten uusi, mutta itse en ole törmännyt tähän. PharmaPost-nimellä toimiva lafka mainostaa Trimbia-tabletteja aika hurjasti: ottamalla yhden tabletin laihdut aina kaksi kiloa. Tässä vaiheessa pitäisi jo hälytyskellojen soida, mutta jostain syystä näin ei kaikilla käy.

Tutkin vähän netissä ja samalla nimellä on aiemminkin myyty hieman erilaisia tabletteja, yhtä toimimattomia tietysti. Esimerkiksi Kuningaskuluttajan artikkelissa kerrotaan kokeiltujen tablettien sisältäneen lapun mukaan käytännössä teetä, mutta Yliopiston Apteekin edustaja sanoi, että mitään varmuuttahan ei ole mitä oikeasti sisältää.

Lafka mainostaa "rahat takaisin jos et ole tyytyväinen", mutta asiassa on hieman ongelmia. Eivät meinaan halua palauttaa kovin helpolla rahoja ja selkeästi tosiaan liikeidea on repiä rahat niiltä, jotka eivät jaksa palauttaa tuotetta.

Tällaisia huijariyrityksiä vastaanhan olisi ihan kivoja ärsytyskeinoja. Esimerkiksi jos iso määrä ihmisiä tilaisi näitä pillereitä, muttei noutaisikaan niitä koskaan postista. Tästä tulisi yritykselle yli viisi euroa kuluja per tilaaja. Ja luulisi näkyvän jossain, jos mukana olisi satoja ihmisiä. Tietenkään tällaiseen toimintaan en kehoita, sehän olisi aivan moraalisesti arveluttavaa, mutta niinhän on tällainen pillerihuijauskin...

Ihmetyttää myös miksi tällaiset katalookit ottavat näitä selkeitä huijauksia mukaan lehtisiinsä, se vähentää koko lehtisen (ja siinä esiintyvien muiden yritysten) uskottavuutta.

Comments (18) | Comment

Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |  kirjaudu