Täti Pensiön penseää tarinaa

HTV huijaa asiakkaitaan

18.05.2005 07.27 - IT-ala televisio 

Tuskin kenellekään moinen otsikko on yllätys, mutta kerrotaanpa taas tuttavaperheen tarinaa.

Menivät hankkimaan HTV:ltä Handan CV-3300 -digiboksin jo muutama kuukausi sitten. HTV itse kehuu laitetta näin:

Handan CV-3300 on erinomainen perusdigisovitin kaapeliverkkoon. Welho on osallistunut aktiivisesti sovitinmallin kehittämiseen varmistaakseen huippulaadun asiakkailleen.

HTV:n huippulaatu tarkoittaa siis tätä:

  • salatut kanavat jäävät pimeiksi vähän väliä, laite pitää käynnistää uudelleen
  • laite sekoilee ohjelmaoppaassa jatkuvasti, laite pitää käynnistää uudelleen
  • jos tulee pienikin häiriö signaalissa, koko kuva on sotkua
  • tekstitys jää näkymättä tai pätkii

Näistä kun on kerrottu HTV:lle, he haluavat vaihtaa laitteen uuteen kappaleeseen. Ihan ok, jos se korjaisi viat, mutta HTV itsekin sanoo näin:

Digitekniikka on suhteellisen uutta ja siitä syystä jokaisessa Suomessa myytävässä digiboxissa on varmasti erilaisia tyyppivikoja, jotka tulevat esiin vasta käytössä. Tällaisia "vikoja" kutsutaan bugeiksi ts laitevaihto ei auta ennen kuin nämä viat korjataan laitteen ohjelmistoon.

Eli myöntävät, ettei laitevaihto auta mitään. Silti vaativat saada vaihtaa laitteen, vaikkei se korjaa mitään. Fiksua toimintaa? He eivät myöskään suostu laittamaan tätä sähköpostitse sanomaansa verkkosivuilleen:

Handan 3300 mallin tyyppiviaksi voidaan lukea satunnaiset kuvan pimenemiset (kuva menee mustaksi) sekä tekstityksen satunnainen katoaminen. Virtojen katkaisu palauttaa tekstityksen sekä kuvan. Nämä ongelmat tullaan korjaamaan seuraavissa päivityksissä.

Eli HTV myy siis tuotteita, joiden tietää olevan viallisia, eikä kerro siitä asiakkaalle. Täten jokaisella kyseisen tuotteen omistavalla on oikeus palauttaa tuote ja vaatia rahat takaisin. Miksi et siis sinäkin palauttaisi, jos olet kyseisen tuotteen hankkinut? Varsinkin kun markkinoilla on esimerkiksi Topfieldin bokseja, joissa tällaisia vikoja ei ole ja kuvanlaatu on huomattavasti parempi.

Viimeisin päivitys laitteelle on tullut syyskuussa 2004, joten aikaa korjata nämä viat on ollut vaikka kuinka kauan, varsinkin kun HTV ja valmistaja tietävät vikoja olevan. Mutta eivätpä välitä.

Kommentoi

Lisää kommentti

Nimi:
Email:
Kotisivu:
Kotisivu:
Kommentti:

Kommentit

joonas hievanen (anon, 31.07.2006 21.52)

Moro.


Ostin tollasen Handan cv-3300, mutta en onnittunut nauhoittamaan sillä videota. ONko mitään ideoita miten homman saa workkaan, vai onko toikin "feature" nauhoituksesta boksin suhteen turha toivo?

Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |  kirjaudu