Täti Pensiön penseää tarinaa

Huoneistomyynti - pysykää kaukana

29.12.2006 12.41 - asuminen 

Tuttava möi asuntoaan ja välittäjä Huoneistomyynnistä otti yhteyttä. Kävi ihan vain katsomassa asuntoa asiakkailleen, ei ollenkaan edes myynyt firmansa palveluja. Hyväkäytöksinenkin oli.

Myöhemmin otti yhteyttä ja tarjosi rinnakkaistoimeksiantoa jolloin tuttava voisi itsekin myydä ja jos saa myytyä ennen välittäjää ei mitään kulujakaan tule. Mikäpä siinä, tuttava ajatteli ja teki sopimuksen.

Ensimmäinen näyttö oli ja väkeä kävi ihan mukavasti. Sopimus oli lyhytaikainen joten sitä piti jatkaa kun kukaan ei heti ensimmäisen näytön jälkeen halunnut ostaa. Sopimus tehtiin kuukaudeksi.

Välittäjä piti muutaman näytön ja joskus kertoi oliko väkeä käynyt. Valitteli hintaa (itse oli alunperin halunnut vielä isommankin hinnan) ja olisi halunnut heti tiputtaa kymppitonnilla. Tuttava ei halunnut vielä tiputtaa kun kiire ei ollut ja hinta oli ihan järkevä.

Noin viikkoa ennen sopimuksen päättymistä välittäjä ilmoitti "siirtyvänsä toisiin tehtäviin" ja että toinen henkilö ottaisi yhteyttä kun alkaa hoitaa toimeksiantoa. Eipä toisesta henkilöstä ikinä kuulunut mitään. Eikä koko firmasta.

Viikko sopimuksen päättymisen jälkeen vieläkin oli asunto heidän sivuillaan myynnissä, samoin etuovessa ja oikotiellä. Vielä silloinkin oli pieni ja huonosti skannattu pohjapiirros näillä sivuilla vaikka tuttava toimitti hyvälaatuisen version heti sopimuksen alkaessa. Ja vieläkin asuntoa kuvailtiin "tutustumisen arvoinen" (ainakin minun ja tuttavan mielestä aika negatiivinen kommentti).

Sähköpostia firmaan ja selvityspyyntö miksei ole mitään yhteyttä otettu, ei kerrottu onko avain jätetty asuntoon vai vielä heillä, miksi asunto näkyy sivuilla jne. Ei mitään vastausta. Soitto viikon päästä ja vastaus "kai se avain siellä kämpillä on." Se siitä.

Kannattaa siis miettiä kaksi kertaa ennen kuin tuohon firmaan rahojaan pistää, näköjään jos asunto ei heti mene, unohdetaan se kokonaan ja jätetään roikkumaan vain sivuille jos joku joskus olisikin kiinnostunut siitä.

Comment

Add comment

Name:
Email:
Homepage:
Kotisivu:
Comment:

Comments

Ismo (anon, 16.02.2012 14.21)

Ihan höpöhöpö-jupinaa. Tutustumisen arvoinen ei todellakaan ole negatiivinen kommentti ja saa aika tyhmä olla, jos ei maininnut asiasta välittäjälle, joka olisi voinut tekstin välittömästi muuttaa toimeksiantajalle mieleiseksi. Monesti myyjällä on aivan liian kovat odotukset oman asunnon hinnasta ja se on päivän selvä asia, että hinta on liian korkea jos näytöllä käy hyvin väkeä, mutta ei tule tarjouksia, jolloin hintaa on syytä laskea. Huoneistomyynti on ainoa välitysfirma, josta itselläni on ainoastaan hyviä kokemuksia ja se on firma, joka todella myy asuntosi, eikä kuluta kohteita liian korkeilla hinnoilla, koska jokainen sen tietää, että mitä kauemmin kohde makaa liian korkealla hinnalla, niin sitä huonompi hinta siitä saadaan. Lisäksi Huoneistomyynnin palkkiot ovat todella asialliset ja jos he eivät saa myytyä asuntoasi, niin eivät he sinulle mitään laskuakaan lähetä, niin kuin valtaosa välitysfirmoista uhkaa ainakin lähettää, jos yrität irtisanoa toimeksiantoa..

Huonoja kokemuksia Hgin Huoneistomyynnistä (anon, 03.05.2012 22.00)

Minullakin on kyseisestä firmasta Helsingin Huoneistomyynnistä vain huonoja kokemuksia ja samaa olen kuullut muiltakin. Ylimielistä suhtautumista asiakkaisiin, painostusta asuntokauppoihin, yliampuvaa ja lipevää myyntipuhetta, olennaisten asioiden kuten asunnon vikojen kiertelyä. Kaiken kaikkiaan epäammattimaista välitystoimintaa. Asuntojen välittäminen näiltä kavereilta sujuu yhtä "rehdisti" ja röyhkeästi kuin käytettyjen autojen myynti menneessä maailmassa. En laittaisi tälle firmalle omaa asuntoani myyntiin, enkä tekisi myöskään niitä elämän isoimpia kauppoja näiden sällien kanssa.

Entinen työntekijä (anon, 10.08.2016 16.04)

Meissä kaikissa on varmasti omat vikamme, niin välittäjässä kun toimeksiantajassa. Pääsääntöisesti toimeksiantaja itse hinnoittelee myytävän kohteen, siitä on hyvä lähteä purkamaan ajatuksia.

Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |  kirjaudu