Täti Pensiön penseää tarinaa

Nightwish vs teinitytöt

28.02.2005 17.08 - musiikki trendit 

Ah ja voih. Nightwish meni voittamaan Emmoja ja basisti Marco Hietala meni mainitsemaan kuinka hienoa on että palkitaan bändi, joka tekee itse musiikkinsa ja vielä omien halujensa mukaan. Menipä sanomaan vielä miten nämä ylituotetut formaattibändit eivät oikein ole mitään muuta kuin rahastusta teineiltä. Siitäpä soppa syntyi.

Tulipa jopa joiltain kommentteja, että Emma-palkinnoille pitäisi saada katto. Eli siis jos bändisi on niin hyvä että voittaa useamman palkinnon, vaikka vielä useina vuosina, pitäisi heti saada kielto ettei voi antaa. Eli siis määritetään monopoli/määräävä markkina-asema -säännöt tännekin? Ja samantien on Nightwishilla noussut pissi päähän kun menee moista sanomaan. Hoijoi. Marcohan sanoi vain totuuden, vihdoinkin joku uskalsi.

Sopii muuten katsoa paljonko maksaa esimerkiksi Popstars-bändi Indxin levy Anttilassa plussa-kortilla. Taisi olla 6,95 euroa. Normaalihinta 21,95. Eikö mene kaupaksi vai miksi noin halvalla? Pakko kai saada myyntiluvut ylös keinolla millä hyvänsä...

Niin ja jos olisi Antti Tuisku ollut vaikka viidettä vuotta viemässä seitsemän Emmaa, varmasti fanit olisivat olleet hiljaa palkintokatoista. Tietystihän sen oman lempibändin pitää saada voittaa vaikka miten.

Täytyy kyllä sanoa, että kunnioitukseni Nightwishia kohtaan kasvoi, ennemmin pidin heitä vain bändinä joka menestyy hienosti ja tekee omanlaistaan musiikkia. Nyt näkee, että siellä taustalla on oikeasti paljon hyviä ajatuksia. Ja miksei olisi, ei bändi muuten menesty.

Niin ja möihän se Antti Tuiskukin melkein 64000 levyä. Ei sekään huonosti ole, mutta tähänhän vaikuttaa paljon formaatin tuoma kuuluisuus. Pikku G jäi sen sijaan 36000 levyyn, teinitytöt näköjään tykkäävät enemmän poppareista kuin hoppareista.

Comment

Add comment

Name:
Email:
Homepage:
Kotisivu:
Comment:

Comments

Nightwish fani-89 (anon, 09.04.2005 16.35)

Tossa oli kerrankin joku osannu kattoa asiaa useammalta kantilta, eikä vain, että jotai tiettyä mollataan ja toista samala ylistetään! Hyvä juttu!

Erkki-Pekka Oinolainen-Kösölä (anon, 26.07.2005 16.56)

Oon samaa miältä tädin kaa. Anttikaan ei pystyny ite saamaan sopimusta, vaan piti eka käydä luomassa nimeä aidolssissa.hyvä NIGHTWISH!

Pete (17.11.2005 14.35)

Voi helvata sentään! Taas kutsutaan Nightpissiä omaperäiseksi. Kyllä ihmetyttää entisenä OIKEASTI OMAPERÄISENÄ muusikkona kun mainstreamissa tämäkin on muka omaperäistä. Hohhoijaa... Kuuntelisitte hyvät ihmiset muutakin kuin radiota niin ehkä oppisitte jotain musiikista.

Jos Nightwishistä otetaan epäomaperäinen oopperalaulu (Tarja ei klassisena laulajana eroa mitenkään massasta, vaan samanlainen ääni olisi jokaisella klassista laulua pidempään opiskelleella) niin jäljelle jää perustyhmä "stratovarius"-hardrock, karkeasti sanottuna. Uusimpia levyjä en ole kuullut, mutta siellä lienee vähän taiteellisempaa kamaa tarjolla, mutta hei, omaperäisyydestä on turha puhua. Oikeasti maailma on tulvillaan paljon omaperäisempiä bändejä. Eri asia on jos itseisarvoksi otetaan menestys suhteessa saman genren menestykseen musiikkimaailmassa yleensä. Siinä vertailussa Nightwish toki pärjää, mutta mielestäni menestystä ja omaperäisyyttä ei saisi sotkea toisiinsa.

Kuunnelkaa undergroudia, siellä on oikeasti omaperäistä kamaa. Kotimaasta löytyi vielä 90-luvun lopulla monta todella erikoista metallibändiä, mutta kun metalli ei ollut muotia niin eihän niistä kukaan tiennyt mitään. Kuunnelkaa vaikka Scepticismiä tai Unholya (molemmat käsittääkseni jo hajonneet, tehtyään samaa työtä suomalaisen metallin maailmanvalloitukselle koko 90-luvun, kuin mitä Keke teki formula ykkösissä omana aikanaan. Mutta eipä niitä kukaan enää muista...). Molemmissa tapauksissa yhdessä biisissä on enemmän omaperäisyyttä kuin koko suomalaisen mainstream-metallin tuotannossa yhteensä.

Täti Pensiö (02.12.2005 10.53)

Ei kutsuttu omaperäiseksi, vaan omanlaista musiikkia tekeväksi. Luetaan näitä juttuja. Ja en kuuntele itse radiota juuri ollenkaan, mitä nyt satunnaisesti automatkoilla. Musiikkimakuni on muutenkin ihan muuta kuin metallia.

Pääpointti oli kuitenkin se, että ovat nousseet suursuosioon omalla työllään ja pitäneet linjansa, toisin kuin monet nykyartistit jotka suurella rahalla runnotaan massan tietoisuuteen ja revitään rahaa massakamalla.

Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |  kirjaudu