Täti Pensiön penseää tarinaa

Armeija alta pois nuorena?

11.04.2005 12.12 - armeija 

Tuttavapoika haki aikoinaan lykkäystä armeijaan jotta saisi hoideltua elämää alta pois ensin. Nyt sitten huomasikin, ettei töitä oikein saa kun on armeija käymättä ja voisi ehkä olla hyvä muutenkin hoitaa alta pois. Peruipa lykkäyksensä ja toivoi pääsevänsä pian armeijaan.

Mitenkäs sitten kävikään. Armeija ilmoitti että katsotaan nyt mitä tapahtuu. Poika ei vieläkään löytänyt töitä, kun eivät ota lyhyeksi aikaa lojumaan armeijan käymätöntä. Sitten armeija ilmoittaa, että ei heillä ole tilaa nyt hetkeen vielä.

Nyt sitten on mennyt työpaikkoja ohi kun luuli pääsevänsä armeijaan pian, opinnot saattavat jäädä katkolle, jos joutuu ensin aloittamaan ja sitten menemään armeijaan lyhyellä varoitusajalla. On se hyvä, että armeija käskee hoitamaan ajoissa pois alta, kun eivät sitten edes ota ja pitävät epätietoisuudessa milloin pääsisi.

Milloinkohan tämä epäkohta saataisi korjattua ja armeija pakotetaan ottamaan vastuu niistä henkilöistä, jotka eivät saa töitä armeijan takia? Olisi aivan oikein, että jokainen voisi mennä armeijaan heti kun haluaisi, jos ei töitä tai muitakaan kerran saa ja armeijan vastuulla olisi hoitaa heidät. Jos ei ole paikkoja, sitten keksitään jotain muuta, mutta palvelusaika vähenisi joka päivä. Helposti nuori syrjäytyy kun ei mikään onnistu, ihan vain mielivaltaisen järjestelmän takia.

Comment

Add comment

Name:
Email:
Homepage:
Kotisivu:
Comment:

Comments

naxu (anon, 15.03.2008 07.47)

Voi poika parka...että olet epäkypsä!!hyvä että Suomen armeija ei ole mikä tahansa paikka ja sinne ei mennä miten tahansa..VAAN SINNE MENNÄ SILLOIN KUN SINNE MÄÄRÄTÄÄN!!

Hermann (anon, 14.06.2010 18.52)

Itku sikseen... Armeijaan mennään jos jaksetaan.. Joku turpakuono tuossa syyttelee. Tosiasia on, että jos armeijan on käynyt, niin ihmiset hylkää ja yhteiskunta syrjii, eikä töitä anneta. Eikä kukaan huoli töihin. itselleni kävi näin. Ei kukaan halua armeijassa ollutta töihin. Se on Fakta

Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |  kirjaudu