Täti Pensiön penseää tarinaa

Oikotie uudistui käyttökelvottomaksi, Etuovi mainostaa toimimattomuuksia

08.11.2005 07.51 - asuminen web 

Oikotie uudisti sitten ilmettään ja samalla veti koko palvelun käyttökelvottomaksi. Nimittäin jos haluat hakea autoja tai asuntoja, tulee sivulle vain iso flash-hässäkkä, jota esimerkiksi minun selaimeni ei edes näytä. Eli en pääse hakemaan yhtään mitään. Mikä ihme näillä sivuja tekevillä yrityksillä oikein on kun eivät tajua, että kaikki eivät halua tai voi käyttää moisia systeemejä? Ei olisi paljoa vaatinut tehdä tuon tilalle ihan listaa alueista? Silloinn tätä voisivat käyttää muutkin. Mutta ei, sehän vaatisi ainakin viisi minuuttia lisätyötä.

Etuovi sen sijaan jaksaa näyttää mainoksissaan myös kommunikaattoria. Kokeillaanpa ladata sivusto sillä ja hakea vaikka asuntoja. Hupsista. Sivu aiheuttaa yli 160 kilotavun latausurakan (GPRS:n yli siis kiva käyttää) ja avaa kaksi uutta ikkunaa. Toisessa lukee "Valittuna:" ja toisessa "Hakuehdoilla löytyy 20512 asuntoa." Kiinnostavaa.

Yritetäänpä tehdä haku. Aluevalintaa saa naputella parikin kertaa jotta pääsee seuraavaan lootaan ja viimeisestä valinta katoaa aina. Hienoa. Näyttää päivittävän näitä toisia ikkunoita, sinne tallettaa valinnat, mutta eipä valita useita kun valinnat katoavat.

Miksi siis mainostaa kommunikaattoria, kun sillä ei pysty palvelua oikeasti käyttämään?

Comment

Add comment

Name:
Email:
Homepage:
Kotisivu:
Comment:

Comments

Mr. Mikääneikelpaa (anon, 11.11.2005 01.02)

Pidin siitä vanhasta Etuoven käyttöliittymästä ennemmän kuin tästä uudesta. Nyt tiedot on levitelty usealle sivulle ja ensimmäiselle sivulle on ollut sitten pakko laittaa sellaista vähemmän oleellista tietoa kuin välittäjän yhteystiedot. Olisivat ottaneet mallia Oikotiestä, jossa kaikki oleelliset tiedot ovat samalla sivulla. Kumpikaan ei sitten viitsinyt siirtää käyttäjätunnuksia ja vahtipalvelua uuteen järjestelmäänsä. Edelleenkään Etuoven rekisteröinti ei hyväksy erikoismerkkejä tunnuksissa ja salasanoissa ja salasanat ovat rajoitetun pituisia. Lisäksi kohdesivuihin on jostain syystä pitänyt tunkea jonkilainen hölmö expiroitumisominaisuus, joka ei minun selailutyyliini ihan sovi. Vaikuttaa jonkun kesäteekkarin harjoitustyöltä, jollaisesta minä en ainakaan maksaisi.

Oikotien uudistus sujui vähän paremmin, mutta ei sekään kovin hyvin: enää ei tarvitse turhia rekisteröitymisiä - tosin tämä uusi vahti ei ole minulle vielä mitään postia lähettänyt paitsi hyväksymisviestin. Kuvia on nyt helpompi selata, kun ei tule sitä ärsyttävää popuppia. Firefoxilla kohdesivut renderöityvät väärin enkä muuten löydä enää sitä karttaa, josta pystyi valitsemaan hakualueen.

Ps. tämä sinun kommentointilaatikko on aivan liian pieni!

Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |  kirjaudu