Täti Pensiön penseää tarinaa

Xbox 360 - täällä tänään

02.12.2005 08.04 - IT-ala tietokonepelit 

xbox1.jpgxbox2.jpg

Nyt se sitten tuli hankittua, Xbox 360 nimittäin. Heti aamusta piti mennä käymään kaupassa ja olihan siellä kolme muutakin hakemassa konsolia. Ja arvatkaapas oliko niitä kaupan sedällä neljä kappaletta hyllyssä. 360:n saatavuushan tulee olemaan todella huono jonkin aikaa, Suomeen ei montaa kappaletta tuotu.

Ensivaikutelma on hieman sekava. Konsoli on siistin näköinen, mutta melkein yhtä äänekäs kuin Xbox Crystal! Tämä ei ole kovinkaan mukava asia, me kun emme pidä metelöivistä laitteista. Itse käyttöliittymä on selkeä, jotkut asiat vain vaativat kauhean monta napinpainallusta ja taaksepäin pitää mennä samaa kautta (esimerkiksi tietyn musiikkikappaleen soittaminen).

HDTV-tukea en saanut päälle, testikuva tulee, mutta sitten konsoli sanoo että ei käy, kaapeli on asetettu TV:lle. Ei siinä kaapelissa ole mitään asetuksia, tahtoo nyt sen 1080i:n tuohon ruutuun ja heti!

Ikävä yllätys meidän perheessä oli myös se, että Star Wars: Battlefront 1&2 eivät ole tuettuna! KOTORit kyllä ovat, samoin Jade Empiret jne, mutta Battlefrontit ovat ylivoimaisesti pelatuimmat pelit, joten toivotaan että tuki tulisi. Muuten joutuu pelaamaan kahdella konsolilla ja se on aika tylsää.

Kytken juuri tuota kiinni Media Centeriin, näkee miltä kuva tuntuu ja josko voisi viedä PC:n pois television lähettyviltä jo. Kertoilen lisää kunhan ehdin.


Pitihän se arvata, että liian hyvää ollakseen totta. Media Center -yhteyden kautta voi näyttää vain parissa formaatissa olevia videoita, ei kaikeka mitä MCE osaisi itse näyttää. Joten turha on meillä. Myöskin MCE:n käyttö oli todella hidasta, videoiden kuvat siirtyvät erittäin tahmeasti, eikä sillä aikaa voi tehdä mitään. Jos ei ole MCEtä koneessa, voi asentaa Windows Media Connectin myös XP:hen ja tätä kautta saa musiikkia ja kuvia Xboxiin. Kone silti meillä jää television viereen vielä.

Live on mukava. Nyt sieltä voi latailla pelejä ja muuta mukavaa ja pikkurahalla voi ostaa krediittejä, joilla saa sitten ostettua lisää pelejä ja turhaakin tilpehööriä. Ihan kiva idea.

Paul Thurrot on muuten listannut tuettuja pelejä, joten kannattaa katsella onko oma varasto tuettuna. Hänkin kovasti kaipalee Battlefront-tukea, onhan se myydyin Star Wars -peli. Toivottavasti tuki tulee pian.

Comment

Add comment

Name:
Email:
Homepage:
Kotisivu:
Comment:

Comments

Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |  kirjaudu