Täti Pensiön penseää tarinaa

Käytöstapoja löytyy vielä

27.04.2005 06.28 - yhteiskunta 

Olin eräässä pizzeriassa salaatilla, kuten joskus on tapana. Tämä paikka on niin pieni, että siellä on sallittua tupakoida missä tahansa pöydässä. Tämä on aika iso miinus välillä, varsinkin kun tupakoijat sattuvat aina ihan eri puolille ravintolaa, joten koko paikka on savussa.

Tällä kertaa kuitenkin tapahtui jotain, joka järkytti minua aika paljon. Yhdessä pöydässä istui tavallisen parikymppisen nuorukaisen näköinen tyyppi tupakoimassa tullessamme sisään. Istuuduimme parin pöydän päähän syömään, emmekä kiinnittäneet huomiota tähän henkilöön sen enempää. Ruokailun loppupuolella huomasin tämän nuorukaisen nousevan, menevän kahden pöydän päässä ruokailevien äidin ja lapsen luokse ja erittäin kohteliaasti kysyvän haittaako heitä jos hän tupakoi pöydässään.

Tässä vaiheessa kyllä pari kertaa tuli mietittyä onko nyt oikeasti hereillä vai ei. Tällaista kohteliaisuutta ei ole tullut havaittua aikoihin, varsinkin kun kyse on tupakoinnista. Nuorisolla siis on käytöstapoja vielä, jostain syystä niitä ei vaan aina käytetä. Nostan hattua tälle nuorukaiselle.

Comment

Add comment

Name:
Email:
Homepage:
Kotisivu:
Comment:

Comments

Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |  kirjaudu