Täti Pensiön penseää tarinaa

Fonecta kertoo olevansa huono?

29.08.2005 19.02 - mainonta 

Fonecta mainostaa puhelinluetteloa: "vuodessa ehtii paljon muuttua." Tarkoittavatkohan sitä, että vuoden aikana puhelinluettelo on turha, kun moni puhelinnumero ja osoite muuttuu? Silti haluavat kynsin ja hampain pitää kiinni luettelobisneksestä vaikka olisi huomattavasti halvempaa, ekologisempaa ja mukavampaa kuluttajallekin tuottaa luettelot ihan muuten kuin paperisina. Mutta ei, nykyaikaan ei voi astua millään.

Comment

Comments

7262 (anon, 05.02.2006 17.17)

miksi paperinen puhelinluettelo?
miksi mainostaa uutta luetteloa?
miksei kaikille elektonista luetteloa?
tai edes internet luettelo?

No yritän vastata lyhyesti.
sosiaalinen syy: suomen kansasta 32% on laskennallisesti joko ilman elektroniseen/internet lukemiseen tarvittavaa laitteistoa vailla tai heille olisi liian suuri askel opetella moisen teknologian käyttö.

Rahallinen syy: paperinen puhelinluettelo on levikiltään suomen suurin, (otettaessa huomioon kaikkien alueiden luettelot, sillä niitä on kaupunki kohtaisia, maakuntakohtaisia, palvelukohtaisia yms yms yms.) ja eniten luettu painotuote, jolloin sillä on paljon mainosarvoa, ja yrityksien mainostaminen puhelinluettelossa onkin paljon kalliimpaa, kuin esim iltasanomissa (useimmissa puhelinluetteloissa, hinnat kun ovat luettelokohtaisia).

Käytännöllinen syy: se nyt vaan on niin, että numeropalveluiden ja hakujen yms aikanakin kulkiessasi paljon tienpäällä on helpompi pysähtyä huoltamolle kysymään numeroa luettelosta, kuin soittaa joka päivä montakertaa numerotiedusteluihin.

Käytännön syy 2: oletko koskaan ajanut ojaan keskiyöllä, 15km päässä lähimmästä asutuksesta, kännykän akkusi on loppunut, mutta onneksesi syrjäkunnan ainut kolikkomallinen puhelinkioski on onneksesi vain 3km kävelyn päässä, ja siellä on paperinen puhelinluettelo, ja saat soitettua.

Minäpä olen.

Tosin se johtaakin jo aivan uuteen aiheeseen, puhelinkoppien vähentämiseen, ja pian kokonaan poistamiseen.

Täti Pensiö (anon, 01.03.2006 23.11)

Ei kukaan kiellä laittamasta sitä paperiluetteloa siihen kioskiin tai huoltamolle. En silti tajua miksi ihmeessä pitää väkisin tunkea jokaiseen kotiin moinen. Miksei kysytä haluaako? Itse en tee moisella yhtään mitään, mutta voisin kyllä joskus käyttää vaikkapa netissä toimivaa, täysin saasteetonta versiota. Ilmaiseksi sen voisi antaa, jos kerran annetaan nytkin alueellinen luettelo.

Nytkin mainostivat kuinka puhelinluettelon käyttäjistä 88 % piti sitä hyvänä. Mikseivät samalla kerro montako prosenttia haastatelluista ei käytä koko luetteloa. Epäilen, että tasoa "kai mä siitä kahdesti vuodessa jotain katon" olevaa väestöä on pääkaupunkiseudulla paljonkin.

Ja kyllä siellä huoltamollakin olisi kiva kun olisi ajantasainen hakupalvelu numeroille, eikä vuoden vanha vähän sinne päin -versio paperisena.

Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |  kirjaudu