Täti Pensiön penseää tarinaa

Blogeista A-studiossa ja yleensä

20.06.2005 21.29 - bloggaus trendit 

A-studiossa kerrottiin hieman asiaa blogeista, taas vaihteeksi kylläkin sekoitettiin blogit ja journalismi. Niillähän ei yleensä ole mitään tekemistä keskenään, vaan ihmiset bloggaavat tyyliin "olen kiinnostava ja tietysti kaikkien pitää saada tietää mitä söin aamiaiseksi."

Schizoblogin kommenteissa vellihame vei asian jo toiseen päähän, mutta aika samaa linjaa voi vetää. Mitään journalismiahan ei tuokaan blogi edusta, vaan "mä nyt teen tällasta ja oon hip ja pop ja kaikki lukee mun blogii." Meemiä meemin perään, listoja listojen perään. Ehkä bloggauksen pointti onkin se, mutta tylsää se on.

Puhumattakaan siitä, että ennen blog-termin keksimistä oli ihan samanlaista tavaraa kotisivuilla, mutta se ei ollut yhtään hip ja in. Nyt se on kun ihmiset haluavat olla ekstroverttejä, vaikkei mitään sanomista ole. Jos kerran Mervi ja Matti kiinnostaa, kai minunkin tylsä elämäni? Onko se bloggailujen pointti? Jos on, ei se kauaa kestä. Tarvittaisi vähän sitä substanssiakin.

Mutta kuten jo aiemmin olen sanonut, bloggailua yritetään pitää sisäpiirin juttuna. Höpistään "blogistanista" ja vaikka mistä, yritetään hehkuttaa miten luetaan juuri näiden Tiettyjen ja Valittujen blogeja (jotta oltaisi itsekin kuuleja "by association") jne. Kasvakaa jo aikuisiksi (tai kuten aikoinaan Assemblylla eräs mainos oli mutiloitu: kasva isoksi kuseksi).

Comment

Comments

Mediaräpätin (anon, 20.06.2005 21.52) kotisivu

Juuri näin. Aivan kuin olisit lukenut ajatuksiani. Kertoisitko tuon saman myös mediayhtiöiden johtajille, jotka ovat nyt niin tohkeissaan blogeista ja miettivät kuumeisesti, miten saisivat niillä rahastettua. Vastaus on, että tuskin mitenkään.

JM (anon, 26.06.2005 14.39)

Olet kyllä väärässä vähätellessäsi blogi-ilmiötä. Ilmeisesti sinulta puuttuu herkkyyttä nähdä kuinka paljon hienoja ajatuksia ja kokemuksia blogistanista jo nyt löytyy. En minäkään kaikea niele, mutta kärsivällisyydellä olen oppinut, että blogeissa on tosiaan jotakin uutta, mitä ei ole vakimediassa. Kuvien käyttö ja äänibloggauskin ovat tosi lupaavia. Että tavallinen kansalainen voi saada äänen, on jotakin uutta. Se on minusta kansalaisjournalismia, eivät journalistiset aiheet sinänsä.

Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |  kirjaudu