Täti Pensiön penseää tarinaa

Sanoma perusti musiikkikaupan

15.09.2005 13.11 - musiikki web 

Sanoma on sitten avannut musiikkikaupan ja hehkuttaa sitä "alansa laajimpana ja helppokäyttöisimpänä." Tiedä sitten alasta, mutta ei taida päihittää muuten NetAnttilan vastaavaa.

Mutta se ärsyttävin: kauppa on liitetty lehtien verkkosivuihin. Ja vieläpä niin tyhmästi, että missään ei sanota sen olevan kauppa! Jos menet Iltasanomien sivuille, siellä vain näkyy uutena osiona musiikki. Kävijä kuvittelee varmaan siellä olevan musiikkiasiaa, lehti kun on kyseessä. Sisällä musiikki-osiossa sitten tulee listoina eri kategoriat, top10:t ja levyjen kuvia. Tässä vaiheessa voisi kuvitella vieläkin kyseessä olevan vaikka levyista artikkeleita ja arvosteluja. Vasta kun valitsee jonkun levyn, tulee eteen kappalelistat ja hinnat.

Olisikohan Sanoman sittenkin kannattanut vähän miettiä tuota käytettävyyttä ja jossain kohdassa edes kertoa kävijälle mistä on kyse. Se on pahimpia mokia jos kävijä luulee jotain ja sitten pettyy kun kyseessä onkin aivan muuta. Yksi rivi tekstiä korjaisi asian, mutta eiköhän tuo jää tuollaiseksi.

Toinen hieno asia on tietysti se, että tuolla käytetään ActiveX-komponentteja. Hyvä tapahan olisi sanoa että vaaditaan IE selaimeksi, mutta heillä palveluntarjoaja on keksinyt laittaa linkin Firefox-laajennokseen, jolla saa AX:n toimimaan. Ainoa ongelma on se, että uusin versio laajennoksesta on Firefox 1.0.4:ään ja siellä kovasti varoitellaan asentamasta eri versioihin tuota. Firefoxin uusin versio taas on 1.0.6, eikä vanhempia pitäisi turvaongelmien takia käyttää. Eli ihmiset eivät kuitenkaan lue noita varoituksia (kun kerran kauppa tuonne ohjasi...) ja saavat selaimensa rikki. Onnea.

Kommentoi

Kommentit

Tuija (anon, 18.09.2005 15.40) kotisivu

Testasin tuota musiikkikauppaa tuoreeltaan ja pidin sitä melko helppokäyttöisenä. Plussaa siitä, että myytävänä on niinkin paljon musiikkia käyttäjäystävällisessä universaalissa mp3-formaatissa. Journalismin päivillä tiedustelin radiopaneelin osanottajalta Axa Sorjaselta (Radio Helsinki/Sanoma WSOY, millaiseen valoon oman musiikkikaupan pyörittäminen asettaa konsernin tuotteiden kuten Nyt.fi:n musiikkijournalimin. Ei kuulemma mitään ongelmaa.

Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |  kirjaudu