Täti Pensiön penseää tarinaa

Tarja ei aukene kaikille

15.10.2005 16.06 - web 

Interactive Partners Finland on tuottanut presidenttimme sivut (odotan vielä vastausta onko itse sivutkin tehneet vai vain järjestelmän, sanamuoto sivuillaan oli epäselvä). Mainostavat hienona uutisena tätä vallan. Mutta mikä on lopputulos, luulisihan Tarjan haluavan sanomisensa kaikkien nähtäville?

Sivuille jos menee esimerkiksi mobiiliselaimella (vaikkapa Nokia 9500:n mukana tulevalla), sivu näyttäisi jatkuvan n. kuusi kertaa pidemmälle vaakasuunnassa kuin mitä ruutuun mahtuu. Sisältö silti on kerralla ruudussa. Mutta yritetäänpä päästä navigoimaan. Eipä onnistu. Miksei? Koska menu on pitänyt tehdä erittäin huonolla purkkaviritelmällä, joten se ei toimi mitenkään.

Tekstiselaimet eivät myöskään anna linkkeinä kuin kielen vaihdon. Tämä tarkoittaa siis sitä, että hakukoneetkaan eivät etusivua pidemmälle mene. Ja suuri osa näkövammaisista käyttää tekstiselaimia vastaavia ohjelmia, jotka puhuvat tai esittävät tekstin braille-koneella. Hekään eivät siis tätä sivua taida auki saada. Varmasti haluttua.

Näkee nyt vastaako hänen "toimistonsa" mitään palautteeseeni, on ärsyttävää että vieläkin toistaitoiset virittelijät tekevät täysin järjettömiä purkkaviritelmiä, eikä sivuja voi tehdä oikein. Ja siitä vielä maksetaan.

17.10.2005 - Presidentin toimistosta kerrottiin, että asiaa tutkitaan kunhan sivustoa uudistetaan kampanjan alkaessa. Kukaan muu ei ole kuulemma myöskään asiasta maininnut aiemmin.

Comment

Comments

Josku (anon, 25.10.2005 10.16) kotisivu

Kyllä kampanjatoimistolle on asiasta huomauteltu. Jo ensimmäisen version yhteydessä nousi esiin näitä samoja ongelmia.

Syyskuussa (tai elokuun lopussa) sivusto "uudistettiin", taas ammattilaisten voimin. Kampanjatoimiston lupaamia uudistuksia ja parannuksia ei kuitenkaan ole näkynyt.

Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |  kirjaudu