Täti Pensiön penseää tarinaa

Helsingin sivut uudistuivat

23.12.2005 08.18 - web 

2ndhead uudisti Helsingin kaupungin kotisivut joulukuun alussa. Hienosti tehtiin mukamas XHTML-taittoa ja muuta, mutta mikäs onkaan totuus? Sivulla komeilee alussa kyllä XHTML-DTD, mutta eihän sisältö mene edes validaattorista läpi. Puhumattakaan siitä, että sivu olisi XML:ää. Joten miksi edes yritettiin XHTML:ää?

Tiedän, että taustalla oleva "julkaisujärjestelmä" tuottaa tuonne epäsopivaa materiaalia, mutta voisi sitä ehkä samalla selvittää senkin tilaa. Ei kovinkaan mukavaa, että sivut ovat nyt sillisalaattia ja selaimet voivat jättää koko roskan näyttämättä, koska se ei mene XML-jäsentimestä läpi.

On se hienoa että osataan.

Itse sivusto tuntuu jotenkin oudolta. Kolme palstaa, joista oikeanpuoleinen melko turha aina ja keskimmäisen vähän sisältö ängetty kovin pieneen tilaan. Toisaalta, portaalihan tuo nyt on: mistä tahansa painelet, tulee vain kasa linkkejä muihin sivuihin. Liikuntaviraston sivu on samalla ulkoasulla ja on mielestäni kovin niukka. Katsokaapa esimerkiksi sivu veneily (kuka idiootti on keksinyt tuollaiset linkit edes, lyhyemmilläkin pärjäisi!). Vasemmalta on valittu veneily, siitä kerrotaan pari lausetta, sen jälkeen pitää valita taas oikealta lisätietolinkki jne.

Kysynkin vain sopiiko moinen portaalius kaupungin sivuille? Aiheuttaa ainakin paljon lisäklikkauksia kun tieto on jaettu mikrokokoisiin palasiin. Koko veneilyinfon olisi voinut laittaa yhdelle sivulle ja heittää koko oikean palstan mäkeen niin olisi jotain mahtunutkin ruutuun. Mutta minähän en ole suuri ja hieno veppisivufirma, en minä tiedä mitään näistä.

Comment

Comments

Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |  kirjaudu