Täti Pensiön penseää tarinaa

Hidas VR / YTV

03.02.2006 17.42 -

Huomasin juuri että VR/YTV ei ole vieläkään saanut lähijuniin uusia hintatietoja. Vielä väitetään seutulipun maksavan 3,40 vaikka se jo nousi 3,60:een. Myös asemilla on vanhoja hintajulisteita. Voisi pikku hiljaa vaihtaa uudempiin ettei jaeta väärää tietoa.

(Korjasin nyt mieliksi VR:n tilalle VR/YTV jos kerran seutuliput ovat täysin YTV:n hommaa, vaikka VR:n konduktööri ne myy VR:n mainostamina aikoina kulkevissa VR:n junissa)

Comment

Comments

7262 (anon, 05.02.2006 18.34)

saanko kysyä, mitä tarkoitat?

VR ei myy seutulippuja, eikä heillä ole koskaan ollut käytössäkään seutulippuja. Jos taas tarkoitat Vyöhykelippuja, niin mitenkä määrität tuon hinnan, kun sen hintaista vyöhykelippua kuin 3,60 ei ole olemassa.

Tiedän että helsinginkaupungin liikenne tai jokin sen yhteistyökumppaneista käyttää VR:n omistamaa laitteistoa, ja niiden käyttöön ostaa VR:n ratapalveluita, ja niissä käy jonkinlainen lippu, mikä käy myös linja-autoissa, mutta jos tämä on se tarkoittamasi seutulippu, niin niiden hinnoittelu on täysin VR:stä riippumatonta, ja niin varmasti myös hintojen ilmoittaminenkin. Jos siinä on vikaa niin oikea syyllinen on helsinginkaupungin liikennelaitos, tai se joka vastaa helsingin seutulippukokonaisuudesta.

En ole lähijunia käyttänyt pitkään aikaan, joten en tiedä mistä seutulippuasiasta puhut, mutta ehkä osaat selventää?

Täti Pensiö (06.02.2006 10.02)

Esimerkiksi sivulla http://www.vr.fi/heo/lahi/lahi.htm puhutaan VR:n lähijunista, nämäkö eivät nyt olekaan VR:n toimintaa? Aikataulutkin löytyvät http://www.vr.fi/heo/lahi/ftaulukot.htm

Voi olla, että YTV on vastuussa asiasta, mutta hassua että VR sitten mainostaa lähiliikennettä, jos sitä ei itse hoida. YTV:nkin sivuilta linkataan suoraan VR:lle lähijuniin, eikä anneta itse aikatauluja. Hassua, jos kerran YTV nämä hoitaa.

Joka tapauksessa lippujen hinnat ovat vieläkin väärin.

7262 (anon, 12.02.2006 13.50)

Minua ihmetyttikin lähinnä termi "seutulippu".. siis puhutaanko tässä nyt sitten lähijunien vyöhykelipusta (joka on VR:n toimintaa) vai onko nyt sitten kyseessä linja-autoliikenteen seutulippu, joka on käytössä joissakin VR:ltä vuokratuissa lähiliikenteen junissa.

Tuosta tädin vastauksesta en oikein ymmärtänyt, että kummasta on kyse. Ja viitattua hintatietoa seutulipuille en vieläkään pysty löytämään, että jos sellainen on, niin voisitteko antaa suoran linkkin?

Täti Pensiö (17.02.2006 14.42)

Lippujen hinnat löytyvät luonnollisesti YTV:n sivuilta

http://www.ytv.fi/FIN/liikenne/liput_ja_hinnat/hinnat_2006/etusivu.htm

Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |  kirjaudu