Täti Pensiön penseää tarinaa

Blogitutkimusta

28.04.2005 09.11 - bloggaus 

Olen jonkin verran tonkinut suomalaisia blogeja (itsehän en pidä itseäni "bloggaajana" edes, ennemminkin kolumnistina, suurin osa bloggareista kun kirjoittaa tylsää asiaa vain itsestään). On tullut huomattua kuinka itse sisällöllä ei ole väliä, kunhan on sopiva henkilö.

Esimerkiksi Schizoblog. Kauheasti kaikki hehkuttaa ja kirjoittaja on puolijumala. Silti teksti on tylsää, kerrotaan mitä viikolla tehty, kuvaillaan viinaa ja muutenkin sisältö on aika laimeaa. Mutta kun kerran kirjoittaja on itse Hän, on se parasta mitä on.

Toinen on Pinseri. Mitään oikeasti kiinnostavaa en sieltäkään ole löytänyt, mutta silti se on hehkutusten kohde. Vain siksikö, että yksi kirjoittaja teki Päivän Pamauksen ja Blogilistan? Vai miksi? Internet-pioneeriksikin jo kutsuttu, eikä mitään perusteluja löydy mistään.


Kultainen Kuukkeli -palkinnotkin jaettiin. Moni pitää varmasti kateellisten panetteluna niitä tekstejä, joita kirjoittavat kritisoijat. Mielestäni tuo touhu vaikuttaa piiri pieni pyörii -touhulta, niinkuin moni muukin. Äänestetään niitä samoja joita palvotaan, välittämättä onko mitään sanottavaa.

Kallioblogi kylläkin vaikutti ihan kiinnostavalta, en kyllä pitäisi tuota mitenkään kauhean innovatiivisena (kuten raati), mutta teksti on mukavaa ja palkinnon lienee ansainnut.

Paras viilaus -kategorian voittaja (Pnuk!) sen sijaan ei iske. Mitä viilausta siellä nyt on? Jos leiska vaihtuu koko ajan, mitä sitten? Ei nykyinen ainakaan näytä hyvältä. Ja raadin kommentoinnin jätän omaan arvoonsa, näkee heti että kyseessä eivät ole älykkäät ihmiset. Toimii myös IE:llä, huoh.


Kiinnostavaakin tavaraa löytyy, vaikken yleensä jääkään pitemmäksi aikaa lukemaan ihmisten kirjoituksia. Esimerkiksi Ihan kiva elämä on mukavaa tekstiä kahden pienen lapsen äidiltä. Itse kun en äidiksi kai koskaan pääse, mukava joskus lukea mitä se on.

Muita ei heti edes tule mieleen, satunnaisilla sivuilla vain tulee käytyä. Kunhan tämä sivusto joskus tulee kunnolla valmiiksi, voisi useampi alkaa käyttää tätäkin ja olisi mukavampi lukea kategorioidusti kirjoituksia. Ei tarvitsisi ihmetellä onko jostain asiasta kirjoitettu jossain niistä miljoonista sivuista, sen tiedon kun löytäisi ihan yhdestä kategoriasta.

Comment

Comments

Jutut.fi  |  Omat jutut  |  Muiden jutut  |  Kategoriat  |  kirjaudu